View Single Post
Vechi 12.07.2012, 21:46:59
N.Priceputu
Guest

Implicit

Adrianna, îmi permit să-ți atrag și eu atenția, după ce au mai făcut-o și alții, cu speranța că nu mi-o vei lua în nume de rău, și că poate îți va fi cândva de folos. Cu greu m-am încumetat, știindu-mă bolnav de aceeași patimă cu privire la care vreau să te atenționez: mândria. Sper însă să o fentezi un pic și să reușești să iei aminte la tine însăți.

Te văd un suflet tare neliniștit și incapabil să vadă adevărul, frumusețea și profunzimea ortodoxiei, deși ți s-a argumentat în fel și chip cu argumente care mai de care mai frumoase, documentate, gândite, simțite. Faptul că rămâi în continuare atât de critică indică o gravă opacitate din partea ta. Pur și simplu nu vrei să vezi. Iar teologia ortodoxă îmi pare că o studiezi doar pentru a-i căuta eventualele puncte slabe ca să o ataci mai bine. Ai grijă de sufletul tău, căci te pierzi! Nu ai nevoie de mulțime de cunoștințe și de studiu amănunțit, ci de pocăință și smerenie. Mă rog ca Domnul să-Și sporească harul, dându-ți puterea de a te smulge din această stare.