View Single Post
Vechi 12.07.2012, 12:50:17
Doriana Doriana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.11.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Annyta Vezi mesajul
Este de interes și modul practic pentru mântuire, însă este un subiect prea amplu, zic eu, pentru a fi discutat aici. Plus că nu aș vrea să pricinuim sminteli...
Parerea mea este ca nediscutarea despre mantuire aduce mult mai multa sminteala decat discutarea ei. Pentru ca, daca oamenii nu stiu ce sa faca pentru a se mantui, merg pe cai gresite si se ratacesc.

In ce priveste piramida lui Maslow, desi nu exprima un ideal de a fi, ea este o realitate a lumii in care traim. Duhul majoritatii oamenilor fiind mort (si implicit cautarea dupa Dumnezeu), principala lupta este cea de supravietuire, de implinire a instinctelor bazale. Este rezultatul egocentrismului si departarii de Dumnezeu.

Insa exista o nevoie acuta dupa mantuire, mai mult sau mai putin constientizata, caci dorul dupa Dumnezeu a ramas in om din ziua in care a fost creat in gradina Edenului si nimic nu il poate stinge. Si cu cat pacatul creste, cu atat mai mult omul tanjeste de a se apropia de Dumnezeul care il poate izbavi de acest pacat, caci constientizeaza ca implinirea celorlalte nevoi nu este decat abur in fata perspectivei unei vesnicii fara Dumnezeu.

Deci mantuirea ar fi (pe scurt si in cuvinte prea simple spus) iesirea din pacat si asemanarea cu Dumnezeu, avand ca rezultat final partasia lui Hristos in viata aceasta, in moarte si dincolo de ea (deci raiul).
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14