Citat:
În prealabil postat de adimirea
Ei bine, am observat ca acest fenomen este raspandit si la fete inteligente, cu facultate. De exemplu, stiu de o colega de facultate, de la matematica (!) care umbla cu toate specimenele de tigani dubiosi. La un moment dat a venit batuta mar de un asemenea individ, si cu toate astea, ea in continuare, era lesinata dupa el, il voia in continuare; pentru ca-i "barbat". Dupa mintea mea, un barbat care loveste o femeie este un gunoi, si-a pierdut orice urma de respect din partea mea. Nu e deloc o dovada de barbatie sa lovesti pe cineva lipsit de aparare! pe cineva mai slab ca tine fizic, este degradant, dezonorant, sa iti versi furia pe cei mai slabi decat tine; iar numarul femeilor care sunt in situatia asta cred ca-i mare; au prieteni si soti care se comporta cu ele foarte urat, si ele parca inadins isi doresc asta, sa fie ranite... altfel de ce ar vrea cineva o fata sa stea cu un om care declara pe fata ca singurul lui scop e sa se culce cu cat mai multe femei? nu e evident ca la un moment dat o va rani? Iar asta cu baietii rai si fetele e doar un exemplu.
Generalizat e cum am zis: oamenii confunda bunatatea cu o slabiciune, o vad ca pe un semn de inferioritate, iar specimenele dubioase gen tigani cutitari de la colt de strada sunt priviti ca niste eroi, "barbati adevarati"; repet candva credeam ca asta e ceva specific pustoaicelor si pustilor fara minte, dar din pacate, constat cu tristete ca multi adulti continua sa gandeasca asa...
|
Trebuie sa intelegi ca traim intr-o lume infecta din punct de vedere moral, care si-a pierdut orice repere autentice.
Copii se nasc bolnavi si pe masura ce cresc se imbolnavesc si mai tare.
Copii sunt maltratati, deformati sufleteste inca de mici, partial din familie - si nu vorbesc de o familie care face obiectul stirilor de la ora 5, genul mediocru de familie specific societatii actuale, in care reperul principal este banul, in care parintii n-au timp pentru copii si chiar daca ar avea, lucruri valoaroase n-au ce sa le transmita..
Treaba asta cu reperele are prea putin de a face cu inteligenta. Poti fi o persoana inteligenta (dupa testul de IQ) dar o epava sufleteasca, plina de temeri, complexata, cu un scazut respect de sine.
Da, si sa nu uitam sexul.
Sexul poate fi asemanat cu un drog.
Copii care descopera precoce sexualitatea si "avantajele" ei ajung dependeti de el intr-o masura in care le inhiba dezvoltarea armonioasa a personalitatii ajungand cu tarele mentionate mai sus si multe altele.
In felul asta se ajunge la dependenta bolnava de o personala, la cautari pe bajbaite intr-un intuneric in care nici ei nu stiu ce urmaresc de fapt.
Cei/cele care cu mandrie proasteasca declara ca le plac/sunt baieti/fete rele (din N proaste motive), ajung mai devreme sau (din pacat) mai tarziu sa vada si cealalta fatza a monedei.
Uneori prea tarziu - se ajunge la famililii cu handicapuri severe care produc copii cu aceleasi handicapuri si circuitul raului in natura se reia..
Din pacate insa, chiar si cei dintr-un mediu crestin sunt de multe ori afectati de acest mediu social bolnav, chiar ei insisi venind dintr-un astfel de mediu.
E foarte greu sa se rupa de acest gen de repere, si de influenta mediului social, vrand nevrand fiind afectati intr-o anumita masura de ele, ba mai rau poate chiar mai mult sau mai putin constient tinzand spre ele.
Trebuie un efort constient si continuu pentru a rupe aceste legaturi nefaste, filtrand totul printr-un sistem de valori autentic.
Sfatul meu..treci peste aceste nefericite exemple, afirma-ti propriile valori, practica-le si ai mare grija ..nu avea asteptari prea mari pentru ca lumea este mai bolnava decat crezi si nu toti cei care merg la biserica sunt neaparat mult mai sanatosi.