Citat:
În prealabil postat de adimirea
Se pare ca lumea in ziua de azi, "ajutata" din plin si de filmele cu "bum, bum si explozii" de la holywood, apreciaza violenta, rautatea, agresivitatea, prostia, si ii vad pe cei care din diverse motive, religioase sau nu, nu sunt asa ca pe niste pampalai, niste fraieri, niste ratati, etc.
Treaba devine cu atat mai enervanta cand domnisoarele si doamnele, cel putin o mare parte dintre ele, afirma cu nonsalanta si nerusinare "mie imi plac baietii rai"; acest cretinism fiind puternic sustinut de media si de fel si fel de trepanate gen "de 3 ori fomeie", de filme, de colega de birou, si asa mai departe.
|
Inteleg revolta ta, dar in general "baietii rai" chiar au succes.
Eu gasesc niste explicatii.
In primul rand, ceea ce s-ar numi "sindromul fructului oprit", adica tendinta noastra de a dori lucruri inaccesibile. Mai ales daca "baiatul rau" este bine pozitionat social, femeile isi doresc sa-l cucereasca pentru a-si reconfirma capacitatea de seductie.
Al doilea motiv poate fi chiar faptul ca un baiat rau este o "provocare", pe cand unul bun, politicos poate fi considerat plictisitor.
Eu aveam un vecin tanar calm, politicos, prietenos, gata sa te ajute (de fapt gata sa ofere suport afectiv!), intotdeauna avea lucruri bune de spus etc.. Desi avea multe prietene, nici o femeie nu-l vroia drept partener pt ca-l considerau prea "slab". Asta este perceptia.
Trei. Cred ca majoritatea femeilor doresc sa se simta protejate. Cand el nu este asertiv, ci se lasa controlat (este prea "moale") cu greu te poti simti protejata.
Cat despre barbatii abuzivi.. este mult de spus.
Exista mecanisme prin care ei reusesc sa prinda femeile in relatii indelungate si sa le controleze..
In general, cu cat abuzul este mai subtil (de ex. abuz verbal versus abuz fizic), cu atat este mai greu pt o femeie sa inteleaga ca este in postura de victima. De multe ori toata lumea vede, iar ele sunt ultimele care isi dau seama. Dar poate am timp sa postez mai tarziu despre asta.