View Single Post
Vechi 09.07.2012, 06:31:38
nutucutu nutucutu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.08.2010
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de osutafaraunu Vezi mesajul
Nici nu mai este nevoie... din primul "caz" deja am înțeles. Dacă ați expus bine situația, aveți o problemă (adventiștii și cei ce cunosc principiile adventiste știu la ce mă refer), dar mi-e mie jenă să vă mai atrag atenția. Aveți deja destule la activ...
Da, dumneavoastra ati distrus o familie, dar problema e la mine ca nu inteleg bine situatia. Dar o inteleg adventistii...Si puteti sa nu mai fiti chiar asa de pudic si sa-mi atrageti atentia. Nu am nici cea mai vaga idee unde gresesc in rationamentul meu.
Citat:
Nu doamnă, e un caz clasic de autoînșelare. Nici această afirmație nu-mi aparține, e doar propria dvs. prejudecată. Lucrurile nu sunt chiar atât de simple cum [v-ar place să] credeți...
Atunci sinteti vicleni de-a dreptul. Una din intrebarile pe care le-am pus a fost: Dumnezeu, care e infinit de Bun, nu are cum sa-i condamne la iad pe bunicii mei care nici nu stiau de existenta nu stiu carei secte care propovaduia "adevarul" (bunici care au mers la biserica in fiecare duminica, au tinut posturile rinduite de Biserica, nu i-am auzit niciodata injurand etc). Raspunsul a fost ca de fapt si catolicii se pot mantui. Ar fi bine sa-i lamuriti si pe cei care sint "apostoli", macar sa fie cinstiti. Ori sustin ca noi nu ne mantuim (si in consecinta Dumnezeu nu e infinit de Bun), ori ne mantuim si atunci dumneavoastra nu urmariti decit atragerea de noi membri.
Iar din punctul meu de vedere problema e foarte simpla: Dumnezeu vrea ca toti sa ne mantuim. Daca, de exemplu, eu sint mai inceata la minte si nu pot intelege planul de mantuire al Lui Dumnezeu, cu siguranta ma voi mantui si fara sa inteleg acest plan. Important e sa nu pacatuiesc si sa iubesc. Daca totusi pacatuiesc, pentru ca diavolul ma inseala si e mai ager la minte decat mine, Domnul ma iarta la spovada. Si ma mai hraneste si cu Trupul Lui ca sa ma intareasca in lupta cu cel rau.
Citat:
Și spuneți că vreți să vă dau credit și de această dată? Mai bine hai s-o lăsăm așa... a fost suficient...
Dar nu-i nevoie sa-mi dati mie credit! Sambata e libera prin lege. Poate ca or mai fi cazuri de discriminare pentru ca unii vor sa se lucreze sambata, iar altii nu accepta, dar nu va faceti din asta un titlu de glorie, caci acelasi lucru se intimpla si in cazul duminicii.

Citat:
"Căci jugul Meu este lesne de purtat, iar povara mea este ușoară" (Mat.11,30 - versiunea Catolică)
Asa este, chiar daca inainte pare ca am spus altceva. In acest context, jugul nostru e usor doar daca ducem jugul pregatit de Hristos pentru noi. In cazul colegei mele, dumneavoastra, biserica adventista, i-ati schimbat jugul si iata greutatea jugului.

Last edited by nutucutu; 09.07.2012 at 06:50:51.