In Faptele Apostolilor 7:2 adresarea se face evreilor si invatatorilor sai evrei. Dar oricum apostolul Pavel nu a spus ca ar fi fost singurul parinte ci printre putinii parinti, deci mai erau si altii considerati asa. In linkul ce mi l-ati dat scrie ceea ce ati postat si dvs., ca apelatia ar fi fost restransa la partea spirituala insa la evrei asa si era inainte de venirea Domnului. Deci nu mi-ati explicat de ce Domnul a interzis si apostolul a folosit. Unde este distructia, nu vad. Explicati daca stiti, iar daca nu stiti, indemnul general de a studia patristica nu ajuta pentru ca daca ar fi ajutat, atunci ati sti.
Si avand in vedere modul in care mi-ati scris, stati linistit ca nu va voi mai adresa vreun cuvant aici. Cu exceptia catorva persoane care stiu sa raspunda intrebarilor, in rest am vazut doar astfel de ton de conversatie. Ca atare eu ma convinv tot mai mult ca Ortodoxia nu are toate raspunsurile, ca altfel le-ar da pe un ton normal si la toata lumea. Deci nu o sa va mai deranjez cu intrebari incomode si fara raspuns, fiti pe pace.
Mai raspund doar celuilalt interlocutor: Domnul fiind capul vorbeste prin Apostol, asa ar trebui intr-adevar, asta insa nu il transforma pe apostol in "nimeni" si pe de alta parte apostolul nu invata nicaieri sa nu numim pe nimeni tata si pe nimeni invatator asa cum a facut Domnul, si cu atat mai putin sa explice ce inseamna. Deci Domnul nu i-a pus in gura apostolului tot ceea ce spusese El in cei 3 ani de viata publica. Iar Duhul a fost trimis spre mangaiere si de asemenea a fost trimis sa ne aminteasca cele spuse de El. Dar vad ca degeaba oricum, pe nimeni nu pare sa intereseze.
Multumesc oricum de raspuns!
Last edited by Adrianna; 09.07.2012 at 01:49:00.
|