Subiect: CAZUL TANACU
View Single Post
Vechi 08.10.2007, 20:24:25
marilena12 marilena12 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 05.08.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de calator
eu nu cred ca cineva poate spune cu certitudine ca "am vazut un demonizat" poate comportamental se manifesta asa cum credeam noi ca ar face cineva demonizat. Exista foarte multe afectiuni in care oamenii se comporta fie ca niste demonizati (striga impotriva lui Dumnezeu) fie ca niste nebuni dupa Hristos cum ii mai numesc unii (atunci cand sunt pro Dumnezeu) Acesti oameni in fapt sufera de de afectiuni psihice grave precum schizofrenia, mania sau psihozele epileptice.

Delirul si halucinatiile mistice sunt extrem de comune acestor afectiuni. si asta nu de azi, de ieri, ci din totdeauna. Epilepsia in special, a fost considerata din antichitate drept o boală divina. Se credea ca în timpul crizei pacientii comunică direct cu Dumnezeu. Majoritatea epilepticilor sunt guvernati de o credintă profunda. Aceste trsasaturi au făcut ca, de-a lungul vremii, numerosi bolnavi de epilepsie sa se aciueze pe langa manastiri

Parerea mea despre Corogeanu (din ce am vazut la TV) este ca acesta are un nivel scazut de inteligenta si unul crescut de mandrie combinatie ce poate fi fatala
Pai demonizatul se manifesta cel mai urat in biserica, atunci cand i se fac rugaciuni si slujbe, cand este atins de sfintenii, vorbeste cu ton nefiresc preotilor despre iad si despre faptul ca il arde, injura groznic, blesteama, se zbate, ameninta, etc.
Un bolnav psihic nu are asemenea manifestari in preajma celor sfinte. Si nu ma refer numai la cei imobilizati ci la demonizati in general, care altfel nu intra in biserica. Schizofrenici sunt multi care vin la slujbe si nu urla niciunul la miruit.
Eu despre epilepsie am citit altceva in Scriptura, nu am vazut sa scrie undeva ca ar fi boala divina, dimpotriva. Poate in literatura laica apar asemenea teorii, despre care ai citit tu. Cred ca altul este motivul pt care epilepticii cauta manastirile, un preot sau monah te-ar putea lamuri mult mai bine. Eu cred ca poti deosebi un demonizat de un bolnav psihic, si nu-ti trebuie studii de medicina, ca n-ai ce face cu ele, ci mai degraba cunostinte teologice. Este parerea mea...