View Single Post
Vechi 08.07.2012, 23:20:15
iustin10 iustin10 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.01.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Adrianna Vezi mesajul
Multumesc de raspunsuri.

Si nu se poate pune monopol pe conceptul de iubire care apare in Evanghelie pentru a-l atribui doar ortodoxiei si a-i face pe altii legalisti. Dvs. cunoasteti cu siguranta canoanele ortodoxe, eu personal nu am vazut ceva mai legalist in crestinism. Se motiveaza iubirea in aceste canoane si se da exemplul clasic cu medicul. Eu insa vad exact contrariul iubirii si principiilor medicale si contrar invataturii Domnului. Dar inteleg ca atunci cand au fost date, gandirea umana inca era foarte legalista, nu ii judec. Spun doar ca ortodocsii nu prea au dreptul sa ii acuze pe altii de legalism, si nici sa monopolizeze conceptul de iubire evanghelic. Evanghelia nu este proprietatea exclusiva a Ortodoxiei ci apartine tuturor asa ca si altii aplica principiile de iubire continute in ea, fiecare dupa pricepere. Insa legalism mai mult la neoprotestanti fata de canoanele ortodoxe si regulile ortodoxe in general este exagerat ca afirmatie. Va rog sa nu va suparati.

Multa pace!
Adrianna,tu esti de a mea ca esti rebela ca mine .Adica vrei sa intelegi . Si iubesti cuvantul Domnului . Dar chiar daca toti forumistii de aici si preotii din biserici te-ar dezgusta si ti s-ar parea opusul iubirii ,eu zic ca cea mai buna metoda este sa te convingi singura.
Deschide Filocalia,incepe cu cartea intaia si o sa te convingi singura ca iti va placea.
Toata iubirea este data intradevar in Evanghelie . Si intreaga Evanghelie catre aceasta se indreapta : ca pacatele vin din interiorul nostru ,din inima,si ca acolo trebuie sa fie teatrul nostru de razboi,iar nu in confruntarile cu ceilalti. Pentru ca inima trebuie sa ramina curata si dragostea sa salasuiasca in ea.
2000 de ani de crestinism nu aveau cum sa ramina fara cautari si ecouri pe aceasta tema. Iar Filocalia reprezinta un bun indreptar ca sa poti ajunge la dragostea desavirsita.Daca citesti,fie si cateva pagini,vei fi uimita sa constati cat de multe pacate ne stapinesc,de care poate noi nici nu stim,si cat de finut lucreaza ele.
Filocalia nu exclude in nici un fel Evanghelia.Daca poti sa iubesti din tot sufletul ,conform Evangheliei,fa-o si fara Filocalie. Dar cu ajutorul ei vei constata cat de departe esti de iubirea desavirsita ,si vei gasi si leacuri pentru grabirea urcusului tau.
In rest ,pastreaza tot ce e frumos in tine ,nu se pune problema sa renunti la ceva,ci sa te completezi cu orizonturi noi,care in alta parte decat in Ortodoxie nu le vei gasi

P.S. cat despre metodele lui Cezar ,incearca si tu sa vezi ce e bun la fiecare ,si nu judeca,caci devii ca si cei judecati de tine

Last edited by iustin10; 08.07.2012 at 23:22:46.
Reply With Quote