Citat:
În prealabil postat de Adrianna
In legatura cu Filioque l-am rugat pe Dumnezeu insusi sa imi arate unde este adevarul ca doar El il stie si il da tuturor celor ce il cauta.
|
Serios??? Si v-a raspuns????
Acum vorbind serios, asa procedeaza toti ratacitii din secte sau cei care incearca sa inteleaga invatatuta evangheliei si tainele lui Dumnezeu trecandu-le prin filtrul ratiunii lor limitate. Spre deosebire se alti ortodocsi, eu nu ii acuz sau suspectez pe toti sectantii de rea vointa. Nu. Unii sunt rataciti. Dar ratacirea lor are aceeasi provenienta. Si multi din categoria asta cu buna intentie vor sa afle adevarul. Doar ca nu il cauta unde trebuie. Fie incerca sa il inteleaga logic si cum tainele lui Dumnezeu sunt peste puterea noastra de intelegere evident ajung la concluzii gresite (ca sa nu mai vorbim ca au surse incomplete refuzant un izvor de invatatura extrem de important precum Sf Traditie), fie ii cer lui Dumnezeu sa le arate adevarul. Dar cine suntem noi sa ii cerem revelatii lui Dumnezeu? Suntem noi atat de sfintiti? Sfintii primelor secole, desi mult imbunatatiti ii cereau lui Dumnezeu sa nu li se arate. Nu mai vorbim de a-I cere sa le dezvaluie din taintele Sale. Dar noi "invredniciti" prin rugaciune continua si postire aspra avem tupeul (pentru ca asta e) sa ii cerem asa ceva lui Dumnezeu. Sa ne vedem totusi lungul nasului si sa cautam raspunsurile la intrebarile noastre acolo unde le-a lasat Dumnezeu si in masura in care El le-a descoperit, in Biserica.