eu nu cred ca cienva poate spune cu certitudine ca "am vazut un demonizat" poate comportamental se manifesta asa cum credeam noi ca ar face cineva demonizat. Exista foarte multe afectiuni in care oamenii se comporta fie ca niste demonizati (striga impotriva lui Dumnezeu) fie ca niste nebuni dupa Hristos cum ii mai numesc unii (atunci cand sunt pro Dumnezeu) Acesti oameni in fapt sufera de de afectiuni psihice grave precum schizofrenia, mania sau psihozele epileptice.
Delirul si halucinatiile mistice sunt extrem de comune acestor afectiuni. si asta nu de azi, de ieri, ci din totdeauna. Epilepsia in special, a fost considerata din antichitate drept o boală divina. Se credea ca în timpul crizei pacientii comunică direct cu Dumnezeu. Majoritatea epilepticilor sunt guvernati de o credintă profunda. Aceste trsasaturi au făcut ca, de-a lungul vremii, numerosi bolnavi de epilepsie sa se aciueze pe langa manastiri
Parerea mea despre Corogeanu (din ce am vazut la TV) este ca acesta are un nivel scazut de inteligenta si unul crescut de mandrie combinatie ce poate fi fatala
|