Citat:
În prealabil postat de Demetrius
Asta dovedește(dpmdv) că dvs sunteți ”țara” pe care o îndrăgiți pentru că nu vă interesează înaintașii și, deci, nu aveți istorie.
Apoi vă contraziceți prin tendința a doua(interesul național) despre care spuneți că ”toate natiile au grija sa si-l protejeze", dar pe care dvs îl ”scheletizați” în dulap.
|
Asta dovedeste dragule meu domn faptul ca marele avantaj al unei discutii virtuale este ca fiecare poate intelege ce vrea si mai putin ce spune unul dintre participanti.Important este sa participi la discutie.Pe mine ma intereseaza inaintasii mei,indiferent ce origine au avut dpdv etnic(fiindca este la moda as putea invoca articolul 6 din Constitutia Romaniei:),din prisma,atat cat imi permit documentele sau datele sa aflu,faptelor lor.Daca incadrarea,obsesia lumii actuale,va pasioneaza puteti sa-i incadrati pe toti acolo unde va ajuta sa dormiti mai bine noaptea.
Cu privire la al doilea alineat interesul la care ma refer eu,protejat la nivel general,este prezentarea corecta,fara a mari dar si fara a diminua,meritele unei natii.In general ordinea prezentarii incepe cu grija de a nu diminua.In al treilea rand expresia folosita de mine,imi cer scuze,era o ironie,am mult de lucru la despatimire,la adresea acelor care doresc un fel de puritate etnica obsesiva,care nu a existat,si au grija sa doseasca in dulapul istoriei orice posibila influenta/aport venit din partea altcuiva decat majoritatea existenta.
Eu nu am cum sa am o asemenea problema avand in vedere ca stiu sigur ca in neamul meu nu sunt doar romani si prin urmare,fie ca imi place sau nu,sunt nevoit sa accept si ce au facut altii,bine sau rau,acesta situatie fiind o buna lectie in a invata sa privesc obiectiv(asta inseamna grija pt a nu diminua dar si preocuparea pt a intelege corect si nu modificat) ceea ce unii ar dori sa fie un fel de basm iar altii un fel de subiect vesnic bun de relativizat si contestat.
Tara noastra,daca imi dati dreptul sa spun asa,nu a fost niciodata perfect dreapta,sau perfect corecta,toti cu aceiasi religie sau preferinta politica.Nicaieri in lume nu exista o asemenea tare,eu nu am cunostiinta sa existe.Au existat fapte de vitejie extraordinare sau fapte care sunt mai greu de comentat,in multe situatii fiind facute chiar de catre ai nostrii.Au existat decizii bune si decizii catastrofale,oameni extraordinari si tradatori,au existat influente straine sau minunante expresii ale geniului autohton.Nu cred sa va spun o noutate,asta este istoria,cu lumini si umbre,cu eroi si ticalosi,cu intrepatrunderi culturale sau etnice ce nu tin cont de viziunea nostra idealizata(pe care intr-o anumita masura o inteleg).Eu doar incerc sa o inteleg asa cum a fost ea si cred ca acest demers nu este unul condamnabil ci doar in ipoteza in care mi-as critica istoria si natia fara sa stiu,obiectiv,asa cum s-au intimplat lucrurile.Abia in aceea situatie as fi,cred eu,de blamat.