View Single Post
Vechi 06.07.2012, 00:48:14
adimirea
Guest

Implicit

Citat:
Īn prealabil postat de iustin10 Vezi mesajul
adimirea
Poate ceea ce numesti tu 'baiat rau' de fapt ascunde si niste calitati ,care tu,neintelegandu-le ,le numesti imediat ca :curvie,duritate etc
Toti suntem pacatosi ,si baietii rai si baietii buni,caci fie si daca am gresit numai cu gandul,tot curvari ne numim.
De fapt nu trebuie sa vinam pacatele celorlalti,sa ii judecam,ci sa vedem mai degraba calitatile lor . Un barbat hotarit ,care face totul pentru prietenii sai,care nu isi permite sa greseasca,care nu are mila de sine ,care are o religie a respectului ,pentru ca la randul lui doreste sa fie respectat. Iata ce anume au acesti oameni,care ,poate,cei mai scoliti nu le au.
Nu ii idealizez pe acestia ,nu ii minimizez pe ceilalti.
Vreau sa zic doar ca nu trebuie sa judecam pe nimeni .Ci mai degraba fiecare sa dea cinste si intaietate celuilalt ,si sa se gandeasca ca tot ce i se pare rau la celalalt ,de fapt sunt doar urme ale patimii proprii
Nu cred ca ai inteles exact despre ce vorbeam eu si nu apreciez deloc stilul "politic corect" in care pui problema. Vorbesc aici despre oameni care bat femeile si ranesc femeile, de exemplu, si asta trebuie condamnat oricand, oriunde, de oricine. Nu am nimic cu nimeni, poate pana la urma se vor destepta si vor intelege ca gresesc, insa pacatul trebuie condamnat. Si deasemenea vorbesc despre oameni slabi, care simt nevoia sa domine pe cei mai putin puternici decat ei, pentru ca la randul lor sunt complexati din diverse motive; o astfel de atitudine este TOTAL incompatibila cu crestinismul! Nimic nu ma poate sminti mai grav pe mine decat rautatea fata de un om mai slab, fie el barbat sau femeie. Pe parcursul a ceea ce am scris aici am atins mai multe puncte, si e usor frustrant atunci cand cineva intelege in parte si pune niste comentarii personale, asa, sa fie...

Si sa imi fie iertat dar mi se pare ca bati grav campii cand spui ca un "baiat rau" are "o religie a respectului", suna penibil. In primul rand, vorbim in 99% din cazuri despre "rau", adica despre unul care se preface dur, dar de fapt, nu poti pune niciodata baza pe el, e fricos, las, si ajunge sa loveasca o femeie, ceea ce repet, plaseaza un om chiar sub limita inferioara a multor animale. Majoritatea asa zisilor "baieti rai" care prostesc femei cu inteligenta unei gaste, daca ar fi un razboi sau un conflict serios, ar fi primii care ar trada, primii care ar fugi, primii care s-ar panica, etc.

Am mai spus-o aici si o mai spun: Barbatia NU are nimic, dar nimic, absolut nimic de-a face cu rautatea. NIMIC.

Nu e nimic romantic, frumos, de apreciat, de idealizat in a fi pacatos, betiv, curvar, etc.
Si urasc cu patima si voi ura cat voi trai curvia, porcii, curvele, pacatul, necinstea, si asa mai departe.

Si in fond ce ne tot "prostim" aici cu polemicile?
Hristos este baiat rau sau nu? Ia zi. Modelul vietii unui crestin, Dumnezeu-Omul, are ceva de-a face cu atitudinea de "bad boy"? Abia acum cred ca am pus punctul pe i, si nu mai ai cum sa ma contrazici simultan cu a te numi crestin, oricine ai fi, care citesti randurile astea. Intelegi oare ca "baiatul rau" ar spune despre Hristos ca a fost un "fraier" care a murit ca prostul pe cruce? Numai asta ar trebui sa-ti dea de gandit. Dumnezeu-fraier, badjocorit de baieti rai.

Last edited by adimirea; 06.07.2012 at 01:07:41.
Reply With Quote