Subiect: intrebare
View Single Post
Vechi 05.07.2012, 16:16:12
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Jamaica Vezi mesajul
da este asa cum ati spus, o boala ce nu implica suferinta mare dar omul nu mai poate trai viata de dinainte si incerca sa faca tot ce facea inainte, si pe langa era si un om mandru. nu cred ca a stiut sa gestioneze problema, incerca din rasputeri sa se vindece si nimic nu l-a ajutat. nici la munca nu se mai putea duce din cauza a ce avea.... asta i-a pus capac.
Deci vezi tu, omul mai avea multa libertate de miscare semi-metaforic vorbind, dar a ales calea usoara dictata de orgoliu si frustrare.

Citat:
din cate am citit nu exista slujbe pt aceste persoane, dar macar in pomelnic pot sa il trec?? multumesc pt raspunsuri
In baza judecatii enuntate mai sus + canoane as putea zice ca nu poate fi pomenit la serviciu public (asta da, include si pomelnicele). Dar nu as vrea sa iei aceasta afirmatie ca reper absolut.

Cred ca cel mai bine ar fi sa intrebati direct niste preoti mai induhovniciti, ca sa nu ispititi poate pe cineva care poate se gandeste doar la banii de pomelnic, ca sa zic asa.

"Povestea avva Macarie : umbland odata prin pustie am gasit o capatana de mort aruncata la pamant. Si clatindu-o cu toiagul cel de finic, mi-a grait capatana. Si am zis ei : tu cine esti ? Si mi-a raspuns capatana : eu am fost slujitor al idolitor si al elinilor celor ce au petrecut prin locul acesta, iar tu esti Macarie, purtatorul de duh si in orice ceas te vei milostivi spre cei ce sunt in chinuri si te vei ruga pentru dansii, se mangaie putin. I-a zis ei batranul : care este mangaierea si care chinul ? I-a raspuns lui : pe cat este de departe cerul de pamant, atata este focul de dedesubtul nostru, fiindca de la picioare pana la cap stam in mijlocul focului si nu este cu putinta sa se vada cineva fata catre fata, ci fata fiecaruia este lipita de spatele celuilalt. Deci cand te rogi pentru noi, din parte vede cineva fata celuilait. Aceasta este mangaierea. Si plangand batranul, a zis : vai zilei aceleia in care s-a nascut omul, daca aceasta este mangaierea muncii ! I-a zis ei batranul : este alta munca mai rea ? I-a raspuns lui capatana : noi, ca cei ce nu am cunoscut pe Dumnezeu, macar putin sunteni miluiti, iar cei ce au cunoscut pe Dumnezeu si S-au lepadat de El si nu au facut voia Lui, dedesubtut nostru sunt."
Reply With Quote