Citat:
În prealabil postat de MihaiG
Deci, în viziunea dumneavoastră, a fi prezent în două locuri în același timp este echivalent cu a fi prezent în tot universul în același timp ?!
2 este egal cu infinitul ?!
|
Era mai simplu daca citeati chiar definitia din dex la "ubicuitate": "însușire, stare a cuiva care poate fi prezent pretutindeni
sau în mai multe locuri în același timp." E aceeasi proprietate, de a fi in mai mult de un singur loc simultan. Deci de la doi in sus, eixsta cazuri in care apare o multilocatie, deci mai mult de doua locuri.
Citat:
În prealabil postat de MihaiG
O mai spun o dată, dacă aplicăm această logică a dumneavoastră la problema duhovnicilor înainte văzători, va rezulta că aceștia sunt, de fapt, omniștienți, adică au împrumutat un atribut al divinității.
|
Eu am obsevat ca m-ati mai intrebat odata, dar eu dadusem raspunsul in chiar prima postare despre acest subiect (la pagina 16): "Probabil e si confuzia ca un sfant cu harisme are el acele atribute. Dar noi stim ca nu sfantul vindeca, ci Dumnezeu la rugaciunea sfantului. Sfantul nu are atributul atotstiintei cand are inaintevederea, ci Dumnezeu ii arata si ii descopera." Doamna nutucutu o sa spun acum ca iar imi copiez mesajele :)
Asadar niciun sfant nu face minuni, tot Dumnezeu le face. In cazul bilocatiei este altceva, persoana respectiva are aceasta proprietate, fiind prezent concomitent in doua locuri si facand lucruri diferite. De fapt asta e si principala explicatie a catolicilor (a celor ce sustin aceasta minune, am aratat sunt multi care nu sustin o asa minune), ca si Hristos era in mai multe locuri, cu Tatal in Cer, intrupat, etc. Asta e si problema, ca Hristos este Dumnezeu, are aceasta proprietate, nu o poate avea si un om, ca nu e divin. Doar in panteism, din cauza ca la ei divinitatea e in toata materia, si materia poate avea proprietati ale divinitatii, inclusiv ca un om sa aiba multilocatie. In cartile despre yoginii tibetani (pe care le-am citit inainte de a deveni credincios) erau multe minuni pe care le faceau acesti yogini.