Citat:
În prealabil postat de AndruscaCIM
Asa privesc eu lucrurile, daca te apuci de sport si te alegi si cu o silueta care reflecta acest fapt, atunci semnezi un contract, trebuie sa alergi de sa-ti sara ochii constant, sau in fine...sa mergi la sala & Co., iar daca nu mai faci miscarea datorita careia te tii fit, poti arata la fel ca inainte...sau chiar sa te ingrasi.
Acest tip de sport nu ma prea incanta, in rest da...sa ma plimb imbracata cum vreau, nu cu echipament termo-izo-bla bla, sau sa fac miscare pur si simplu, nici prea, nici foarte foarte...intotdeauna. :)
|
Andrusco,mama,ai facut suficient sport si apoi a fost nevoie sa alergi de "sa iti sara ochii" ?Te-ai ingrasat?Si daca da,cu cate kg?Ce alimentatie urmai in acea perioada?Adica vreau sa inteleg daca discutam pe niste lucruri traite personal sau pe niste convingeri bazate pe diverse mituri?
Discutam aici nu de sport de performanta,ci de miscare fizica pentru intretinere si sanatate,e total altceva.Cred ca trei ore pe saptamana oricine isi poate face timp,indiferent ce sport alege sa practice.
Chiar si Yasmina a admis ca ea,de fapt,face miscare fizica,nu este o persoana sedentara,cred ca singura problema este ca nu agreaza ideea de sala sau de a pune exagerat de mult accentul pe latura fizica.
Apropo de ce spuneai,eu fiind in plina lucrare de licenta,sesiune etc,nu am avut cum sa imi mai urmez prea mult programul de aerobic.Insa in tot cazul nu m-am ingrasat,ci,dupa cum au spus ceilalti am slabit destul de mult.In realitate nu e vorba de a slabi,ci tonusul muscular s-a mai diminuat,ceea ce este si normal si este ceva ce pot recupera usor,pentru ca pauza nu a fost chiar atat de mare.Asta este toata "nenorocirea" care s-a intamplat.
Cred ca Alin a pus punctul pe "i" cand a spus ca decat sa ai contract cu televizorul,calculatorul si o viata sedentara,mai bine sa ai semnezi un contract cu sportul.
Trei ore pe saptamana,repet...in principiu are cam oricine.Nici eu nu practic mai mult de patru ore,imi este suficient si nici nu am timp pentru mai mult!
Problema nu cred ca se refera,insa, la timp,ci la mentalitate,la obisnuinta...si asta intr-adevar este putin mai greu de lucrat,insa daca ne ferim sa gandim lucrurile in extreme,vom reusi sa ne situam pe acea linie de mijloc in care sa intelegem importanta de a practica sportul intr-o maniera moderata,pentru a fi sanatosi si a ne simti bine in pielea noastra,fara a cadea in patima exagerarilor.
PS:Vad ca subiectul acesta naste multe postari,mai bine l-am transfera la generalitati,pentru ca aici suntem cam offtopic... :)