Mosh-Neagu
Sunt de acord cu tine, Mosh - Neagu, toate drumurile de fapt sunt menite sa te duca "acasa" la Domnul.( cum imi place mie sa spun )
Dar din nefericire, nu vedem asta imediat. Mai ales daca esti tanar, e greu sa te intrebi "Te-ai intrebat daca nu cumva Dumnezeu a pus acele vorbe intentionat in gura cuiva, numai ca sa te faca sa sangerezi si sa vezi cine esti de fapt? " , mai ales cand esti pustiu in suflet de credinta.
Drumul te intoarcere, cum spui tu, este anevoios, dar merita. Dar ce vreau eu sa spun, este ca atunci cand deja ai o mare de durere in inima, orice mica "rautate" da pe-afara , te doboara. Un om scuipat incontinuu, la un moment dat oboseste sa-si stearga scuipatul si fuge undeva unde crede el, ca nu il va scuipa nimeni. Si iarasi din nefericire, cand nu ai credinta, e un chin adevarat.
Slava Domnului pentru caile sale si pentru cum , personal, m-a intors pe calea cea buna. Dar ce vreau sa spun este ca intelegerea si mila ( mila in adevaratul sens al cuvantului, nu cea fatarnica ) poate ajuta un astfel de om mort, care nu mai vede.
Nu costa nimic sa fii bun
Pe mine ma doare sa vad ca oamenii cu virtuti, nu dau mai departe ajutorul, ci se grabesc a cataloga si a spune " ha, curva", "ha, asa merita " sau mai stiu eu ce - nu cred ca ma exprim cum trebuie , mereu am avut probleme de exprimare.
Dar am sa dau un exemplu: cand vezi un copil ca plange si urla si da cu pumnii si picioarele in toate, te duci la el si spui " esti rau " , sau incerci sa vezi ce are, de unde vine asta?
Poate pare stupid sa compar situatia cu un copil, dar multi dintre cei in asemenea situatii nu s-au maturizat, ci au ramas mental la o varsta frageda, in care cauta "atentia".
"Cararea mantuirii e ingusta si cu multe capcane si poticneli. Niciodata nu stim ce ne asteapta, iar noi trebuie sa ne rugam mereu cu toata smerenia de care suntem in stare, sa multumim pentru bune si rele si sa veghem. Sa veghem mereu. Chiar si in somn!..." - mare vorba ai spus!
"Milsotive Doamne, invata-ne pe noi toti prin Duhul Tau Cel Sfant sa traim dupa voia Ta, ca toti sa te cunoastem in Lumina Ta pe Tine, adevaratul Dumnezeul nostru, fiindca fara Lumina Ta nu putem intelege plinatatea iubirii tale. Lumineaza-ne prin harul Tau si el va aprinde inimile noastre de iubirea pentru Tine" / "Doamne, am gresit inainte Ta si a Creatiei Tale, iarta-ma pe mine cea nevrednica"
|