View Single Post
Vechi 03.07.2012, 19:37:29
heaven's Avatar
heaven heaven is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.11.2008
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Draga Yasmina,nu contest ca ceea ce povestesti despre prietena ta ar fi real si probabil unul din multele cazuri care se leaga de superficialitatea lumii in care traim.
Desigur,subiectul legat de sport este unul deosebit de interesant,poate chiar am putea face un topic la sectiunea generalitati legat de un stil de viata sanatos,insa,topicul acesta este legat de un cu totul alt subiect.
In acelasi timp,nu are sens sa ne contrazicem,pana la urma este opinia ta si probabil ai dat o anumita interpretare personala legata de ideea de sport in sine si mai ales de sala.
Insa,nimeni nu spune sa mergi la sala daca nu simti acest lucru...eu personal am ales aerobicul in prezent si am facut si arte martiale in trecut,pentru ca m-am identificat cu acestea si ma simt bine practicandu-le,nu pentru ca ar fi in trend sau la moda.Insa la fel de bine,cineva poate opta pentru ski,innot,ciclism,alergat in aer liber,mersul pe munte,care este extraordinar pentru ca aduce omul in contact cu natura sau orice alt tip de miscare fizica ce il face sa se simta bine.Iar ca sa ma leg putin de subiectul topicului,s-a constatat ca la cei care fac sport si toleranta la durere creste,ceea ce ar putea sa explice si faptul ca multe din femeile care fac sport inainte de nastere,au parte de un travaliu mai usor.
Iar revenind la comparatia pe care ai facut-o,cred ca m-ai inteles putin gresit: una este sa spui ca sportul ajuta la mentinerea unei stari de sanatate fizice si psihice pozitive,ii ajuta pe cei care se lupta cu depresia,iar alta este sa afirmi ca cine nu face sport automat devine depresiv,nu cred ca am afirmat vreodata undeva un astfel de lucru.
In trecut,insa,chiar daca lumea nu facea neaparat sport cu titlul de "sport"...miscarea fizica exista prin simplul fapt ca se muncea fizic mai mult decat in prezent.Totodata,alimentatia era una naturala,sanatoasa.Acum,marea majoritate dintre noi avem niste joburi sedentare,alimentatia este cum stim cu totii ca este...adica bombardata de chimicale si tot felul de otravuri,traim in medii poluate, o viata profunda artificiala,care ne bulverseaza pe absolut toate planurile si ne supune organismul la tot felul de dezechilibre.Pe de alta parte,prezenta stresului,nesigurantei,a contradictiilor,dar mai ales lipsa unor valori sanatoase, care exista in societatea noastra,ii face pe din ce in ce mai multi sa se confrunte cu stari de anxietate,depresie si din pacate,in anumite cazuri,chiar mai mult de atat.Traim niste timpuri in care suntem bulversati pe toate planurile,de aceea din punctul meu de vedere (nu este obligatoriu sa fie si al tuturor),este important sa cautam acel echilibru,armonie si sanatate,care sa ne ajute sa supravietuim in aceste situatii si sa functionam in conditii optime.
Acum,imi cer scuze pentru paranteza facuta,chiar daca s-a extins putin dezbaterea ei,insa personal sunt de parere ca un stil de viata echilibrat,alaturi de informare si suportul afectiv al celor apropiati, ar ajuta inclusiv pe femeile care din teama de durere sau ca s-ar urati,refuza sa mai dea nastere la prunci sau opteaza pentru tot felul de proceduri care le-ar putea pune in dificultate si pe ele,dar si pe bebelusul care se pregateste sa vina pe lume. :)

Last edited by heaven; 03.07.2012 at 22:16:01.
Reply With Quote