Si inca o remarca/intrebare: dintre Evangheliile in circulatie astazi, singura modificata pe care am vazut-o este cea a Martorilor lui Iehova, cu scopul de a nega natura divina a Domnului Iisus. Despre acest lucru ne invata Sf. Ap. Pavel sa nu primim o alta Evanghelie chiar si de la inger de ar veni ea.
In Evanghelie (ma refer acum la cea buna) apare un pasaj in care anumiti oameni care nu ii urmau pe apostoli faceau minuni in numele Domnului asa ca apostolii il intreaba pe acesta daca acei oameni trebuie opriti. Domnul le raspunde sa nu-i opreasca pentru ca nimeni nu face minuni in numele Sau ca sa il vorbeasca apoi de rau si cine nu este impotriva lor ( apostolilor), este cu ei (chiar daca nu ii urmeaza cum era cazul de fata). Nu le spune deloc: "Vedeti? Pe acestia eu nu-i voi recunoaste la Judecata pentru ca nu va urmeaza pe voi, chiar daca fac ei minuni in numele Meu! Asa ca luati aminte!". Dimpotriva, cand Domnul zice ca nu-i va recunoaste pe unii dintre cei ce vor face minuni in numele Sau, nu da ca si motiv faptul de a nu-i fi urmat pe apostoli (s-ar fi contrazis in cazul acesta) ci da ca motiv lipsa lor de mila fata de aproapele, acele fapte bune cerute de Tatal, fapte ce vor sta la baza judecatii conform Matei 25.
Interpretarile diferite pe care le au oamenii in anumite aspecte ii dezbina si pe primii crestini, insa Ap. Pavel nu le-a spus ca unii dintre ei ar fi fost eretici din cauza asta, ci le-a spus sa ramana uniti pentru Botezul primit in numele Domnului si nicidecum in numele apostolilor.
Cum se aplica astazi aceste pasaje?
Multumesc de raspunsuri.
Last edited by Adrianna; 03.07.2012 at 10:33:09.
|