View Single Post
Vechi 02.07.2012, 03:04:58
Ekaterina's Avatar
Ekaterina Ekaterina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.03.2012
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de gheorghie Vezi mesajul
ai dreptate, eu ma gandeam ca unii calugari traiesc o viata intreaga in rugaciune si abia la adanci batraneti se incumeta sa fie tunsi in schima mare monahala, pe cand nea Ion din linkul de mai sus in doar 3 ani de calugarie avea si schima deja.... mari sunt lucrurile Domnului!
Citind viata Sfantului Stefan cel Mare am gasit un cuvant al Parintelui Constantin Coman adresat celor ce resping sfintenia Sfantului. Cred ca se potriveste si aici acest text, redau doar un fragment, poate fi citit integral aici
http://www.crestinortodox.ro/calenda...re-119976.html

"Este sfant cineva sau ceva care a fost sfintit, care a primit ceva de la Dumnezeu, care a primit intr-un anume fel pecetea dumnezeirii. Sfintenia se dobandeste prin impartasirea de ceea ce este dumnezeiesc, de Dumnezeu Insusi. Numai Dumnezeu este sfant prin Sine si singurul izvor al sfinteniei. Omul devine sfant prin impartasirea de sfintenia lui Dumnezeu ... De aceea, simtamantul suficientei de sine - pe care-l cultiva inclusiv constiinta cuminteniei morale si indreptatirea de sine intemeiata pe stiinta - este cea mai mare piedica in calea omului spre Dumnezeu si, prin urmare, in calea omului spre sfintenie, si nu pacatele lui. Mantuitorul Hristos limpezeste odata pentru totdeauna aceste lucruri, deschizand usa Imparatiei cerurilor vamesilor, talharilor, desfranatelor etc. Sfintele Evanghelii ne arata foarte clar ca nu cei drepti, ci cei pacatosi se apropiau de Hristos si tot acestia sunt cei care-L primesc si-si ofera sansa impartasirii de puterea Sa dumnezeiasca."
Reply With Quote