impresii de pe alte meleaguri
Pe acest topic ar trebui sa raspunda in special:
-ortodocsii convertiti din alte religii
-ortodocsii care au cercetat alte religii,o vreme,apoi s-au intors,tot la ortodocsie.
Daca alegi ortodoxia,doar pt ca este religia in care te-ai nascut nu este o premisa tocmai convingatoare,deoarece si celelalte miliarde de oameni,apartinand altor religii se vor crede indreptatiti sa stea in religia lor,mostenire din neam si sa nu caute adevarul.
In Romania,este religia predominanta iar convertirile din alte religii nu sunt atat de vizibile pe cat sunt sa zicem in America...
La biserica pe care o frecventez,vin consecvent familii americane care s-au convertit din NP si chiar din catolicism;de asemeni mai avem cativa asiatici,convertiti din budism si o familie de egipteni.
Am vazut chiar o calugarita asiatica,si am incercat un sentiment fara precedent!!!
Eu si o alta doamna,suntem singurele romance din comunitate.
Membrii bisericii care provin din convertiri sunt mai numerosi decat membrii care s-au nascut ortodocsi.
Cu cei cu care am intrat in contact,am avut impresia ca ma privesc intimidati,simtindu-se oarecum inferiori in prezenta cuiva care s-a nascut ortodox.Asa au si zis"Ei,toata viata dansei a fost ortodoxa,noi suntem botezati doar de cativa ani..."
Da,si meritul meu care este?
Meritul este abia al acestor oameni care s-au nascut departe de frumoasele biserici si manastiri ortodoxe din Europa de Est,si iata-i in indepartata America,intr-o biserica ortodoxa,convertiti din religia in care s-au nascut!
Domnul sa-i mantuiasca!
Nota:si eu am avut cautarile mele,am fost o fiica ratacitoare,dar despre asta alta data.
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim.
|