View Single Post
Vechi 30.06.2012, 07:04:49
Annyta
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de ioan cezar Vezi mesajul
Moshule, bun cuvant ai pus pentru sarmanul meu suflet. Ai plusat ca un gamer la treaba cu rugaciunea pentru sfintitii slujitori, ce-i drept...:) Sa zicem ca deocamdata nu sunt la cea mai mare inaltime, ok! Dar pe niste coclauri, ceva, tot mai umblu, sontac...:)
Nu stiu cat de folositor e, pana in sfarsit, cuvantul fratelui Cristian, insa iti multumesc Cristi pentru ca ai fost nobil si ai luat apararea unui sarman incoltit de ale lui insusi, precum si de ale altora... Iti multumesc, prietene, pentru bunavointa careia nu stiu de ii pot fi pe masura!
Multumesc si voua celor care ati combatut pozitia mea. Nu doream sa imi aduceti laude si flori. Avem un dialog! Chit ca e usor tensionat, dar este, slava Domnului, un schimb sincer de opinii si de sentimente. Deocamdata eu zic: bun lucru. Voia Domnului mai departe, mereu.

Acum, haideti sa trecem putintel la treaba. Haideti sa ne reamintim o parte din fundamentele credintei noastre.
1) Matei 4, 17: "De atunci a inceput Iisus sa propovaduiasca si sa spuna: Pocaiti-va, caci s-a apropiat Imparatia cerurilor."
2) Matei 5, 19: "Deci, cel ce va strica una din aceste porunci, foarte mici, si va invata asa pe oameni, foarte mic se va chema in Imparatia cerurilor; iar cel ce va face si va invata, acesta mare se va chema in Imparatia cerurilor."
3) Matei 5, 39: "Eu insa va spun voua: Nu va impotriviti celui rau; iar cui te loveste peste obrazul drept, intoarce-l si pe celalalt."
4) Matei 6, 19: "Nu va adunati comori pe pamant, unde molia si rugina le strica si unde furii le sapa si le fura..." ....... "Caci unde este comoara ta, acolo va fi si inima ta."
5) Matei 6,33: Cautati mai intai Imparatia lui Dumnezeu si dreptatea Lui, si toate acestea se vor adauga voua."
6) Matei 7, 27: "Si a cazut ploaia si au venit raurile mari si au suflat vanturile si au izbit in casa aceea, si a cazut. Si caderea ei a fost mare."

Ca ii invata pe ei ca Unul Care are putere, iar nu cum ii invatau carturarii lor.

Acum mie imi este foarte frica.
Am impresia ca ar trebui sa transcriu intreaga Evanghelie pentru a urla, sprijinindu-ma in Cuvant: suntem in inselare!

Voi nu pricepeti fetelor ca menirea preotului nu este lumeasca?
De ce va tineti, evreilor, in cerbicie inca si acum??????????? Hristos nu e imparatul veacului acestuia, nu scade biruri, nu da bani si papica la bobor, nu salveaza leul de inflatie, nici Grecia de UE. Nici concedii moca nu da, nici comisioane, nici hepatobiliare, nici pampoane, nici guma de mestecat, nici inghetate pe bat, nici marijuana, nici altele asemenea, NU! Nici macar succesul la operatii pe cord! Si nici malformatiile congenitale nu le vindeca. Pur si simplu Domnul nu e trebalaul vostru / nostru de serviciu! NU, NU, NU!
Hristos nu S-a pogorat, nu S-a intrupat, nu a patimit, nu S-a rastignit, nu a coborat in mormanturi ca sa invie dreptii in Imparatie, nu a inviat, nu S-a inaltat la Ceruri si nu sade la dreapta Tatalui CA SA TINA POPII DISCURSURI HORTICOLE, CULTURALE SI POLITICE!!!

Ci numai si numai ca prin sfintitii preoti, noi pacatosii, in Sfanta Biserica sa fim sloboziti din ghiarele mortii demonice. Ceea ce este, deja, o preaminunata Fericire.
Nu este oare de ajuns pentru lacomiile noastre?
Ba sa fie! AMIN+
Sunt absolut de acord că preoții nu ar trebui să țină discursuri politice, culturale șamd, însă nu cred că acesta este un fenomen de masă în România. Poate greșesc.
Ceea ce putem noi face este, așa cum s-a mai spus, să ne rugăm ca preoții să ne învețe cuvântul lui Dumnezeu, să nu fim în înșelare... Și să nu mai acuzăm atât...

Pentru mine a rămas deschisă partea cu sfaturile primite de la preot, care, de multe ori, sunt sfaturi concrete la situații concrete de viață, ceea ce le face, pentru unii, să pară că depășesc aria de acțiune a preotului. Cred că unii dintre noi avem nevoie de asemenea sfaturi atunci când discernământul nostru, sau experiența noastră de viață nu ne ajută suficient în clarificarea situației. Desigur, există și alți specialiști la care putem apela, în funcție de natura problemei, este bine să ne informăm și să analizăm situația prin prisma minții și a sufletului nostru, dar de câte ori nu avem nevoie de un cuvânt care să încline balanța spre una din părți?
Reply With Quote