View Single Post
Vechi 28.06.2012, 21:35:14
Sebastiana Sebastiana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.03.2007
Religia: Ortodox
Thumbs up

Citat:
În prealabil postat de EMANOIL7 Vezi mesajul
cum pot invata fiind din Bucuresti?
Poti invata de la Sfinti Cuviosi Parinti binevoitori si dornici sa invete pe ucenicii Sfintiilor sale, de la frati, rasofori, monahi care se indeletnicesc cu aceasta frumoasa si placuta ascultare si anume aceea de a impleti noduri de metanii, serafimi, heruvimi simpli si dubli, cruciulite si bratari impletite in forma de cruce in X sau a Mantuitorului, sau, la fel de bine, de la mirenii care frecventeaza consecvent Sfintele Manastiri, Schituri si alte Sfinte Locuri si Locasuri de inchinare, de unde poti invata aceasta interesanta si totodata frumoasa indeletnicire, impletind astfel utilul cu placutul.
Eu am invatat de la Maicute, apoi modele de cruciulite de la un Prea Cuvios Parinte, Parintele Ghenadie Serafim Trif, din Sfanta Manastire Frasinei, la acea vreme, cu binecuvantarea Prea Cuviosului Parinte Duhovnic Inochentie Stoica.
Am mai invatat de la surori si rasofore de la Manastire, iar mai apoi si alte modele chiar si de pe internet; intelegand limba engleza m-a ajutat foarte mult, asociind cu imaginile din linkurile de pe youtube si nu numai, astfel incat mi-a favorizat accesul mai rapid la aceasta informatie, la invatarea diverselor modele de bratari si alte modele de cruciulite sau noduri religioase, fara sa fie nevoie sa deranjez sau sa intrerup de la sfanta ascultare pe Maicute, Surori sau Rasofore ori chiar Sfinti Cuviosi Parinti care sunt si asa destul de ocupati pana peste cap cu treburile monastice.
Imi pare rau ca nu pot ajuta mai mult pe cei aflati la departare, dar Internetul ofera deplina informatie cand nu avem pe altcineva care sa fie mai aproape de noi in acest sens.
Departarea nu este un impediment atunci cand vrem sa invatam cu adevarat ceva util si totodata frumos, cu atat mai mult cu cat ne foloseste spiritual.

"Daca vrei cu adevarat, poti."

Motto: Crede si cerceteaza!
"Adevarul Te Va Elibera!"

Doamne ajuta, cui saruta Sfanta Crucea Ta,
Si se roaga, si se inchina, insemnandu-se cu Ea.
Reply With Quote