Citat:
În prealabil postat de Adrianna
Multumesc de raspunsuri.
Lupta cu pacatul si viciile nu este exclusiva Ortodoxiei sau crestinismului in general, ea exista si la evrei dar si la alte religii/culte/curente spirituale etc cu exact aceeasi satisfactie spirituala ca si la ortodocsi, motiv pentru care sunt convinsi de veridicitatea caii alese si nu renunta la ea in favoarea alteia. Nu ma refer aici la cei care il cauta pe Satana si lucreaza cu el, ci ma refer strict la cei care il cauta pe Dumnezeu si incearca sa ii faca pe plac dupa puterea lor.
|
Lupta cu pacatul nu se poate castiga fara lucrarea sfintelor taine din biserica ortodoxa ,spovedanie , impartasanie ,sfantul Maslu.
Citat:
În prealabil postat de Adrianna
Sunt convinsa ca dimpotriva, eu sunt ca aceia din Biblie care se botezau dar nu aveau Duh Sfant ci aveau nevoie sa il primeasca ulterior de la apostoli. Unde sunt astazi apostolii care sa dea Duh Sfant celor ce nu l-au primit prin Botez asa cum se facea in Biblie?
Apostolul Pavel avea Duh Sfant si ca atare vindeca oamenii. Ce anume era acel spin nimeni nu stie, ci doar se fac presupuneri. Cert este ca pentru a vindeca o boala, nu isi punea bolnavul mainile asupra lui insusi ci ceilalti isi puneau mainile peste bolnav dupa ceea ce scrie in Biblie.
Cei care imi raspundeti, aveti semnele Duhului Sfant sau le-ati vazut la vreo persoana credinciosa pe care sa mi-o recomandati? Ca eu nu vorbesc aici de cei care nu vor sa il cunoasca pe Dumnezeu si pentru care Dumnezeu ramane discret si tacut la poarta, ci vorbesc de cineva care vrea sa deschida poarta si nu vede in spatele ei ceea ce este promis in Evanghelie.
Va multumesc!
|
Apostolii din vechime sunt astazi episcopii si preotii ortodocsi.
Sa nu uitam ca vindecarea o da Dumnezeu acelora care sunt pregatiti sufleteste sa o dobandeasca ,nu celor pacatosi pentru care boala e mai de folos pentru curatie sufleteasca si mantuire.
De aceea spune preotul precum spunea sf.Pavel ca atunci cand cineva este bolnav sa mearga la preotii bisericii ,sa se spovedeasca ,sa se impartaseasca,sa participe la slujba sf.Maslu.
Imi amintesc ca un sfant spunea ca adevarata minune pe care o savarseste un crestin este lasarea pacatelor ,curatirea de patimi.
Cate minuni ar trebui sa se savarseasca in jurul nostru ca sa ramanem tari in credinta ?
De aceea cred ca minunile sunt mai putin importante ,noi trebuie sa avem mai multa ravna catre cele sfinte ,rugaciune ,sfinte slujbe.