Citat:
În prealabil postat de Mosh-Neagu
Fiecare dintre ei, cand vor ajunge dincolo, vor fi intrebati: "Ce-ai facut tu in viata ta?" "Pai, Doamne, eu toata viata am facut case, am facut sobe sa se incalzeasca omul si sa nu-i fie frig, am facut asta, am facut cealalta..." Oare eu ce las in urma mea? Care este talantul pe care mi l-a lasat Dumnezeu, ca iata am imbatranit si inca nu stiu care-a fost rostul meu pe lumea asta, desi nici nu m-am lenevit...
|
Multumesc. Iata, e bine sa ne gandim ce vom raspunde la Judecata. sa nu ne osandim singuri! E asa de trist sa stii ca degeaba S-a rastignit si a inviat pentru persoana respectiva...
Sa stii ca m-ai pus pe ganduri cu intrebarea aceasta, dar dupa ce m-am gandit putin, eu, care ma lenevesc intruna, mi-am dat seama ca pot raspunde, cel putin la stadiul in care sunt acum, ca in viata aceasta L-am cunoscut pe El si ca m-am bucurat de muuulte daruri ale Lui, macar ca de multe ori nu am stiut ca de la El vin.
Citeste Acatistul "Slava Domnului pentru toate" si vei vedea ce viata binecuvantata avem cu totii...

Eu cred ca rolul fiecarei fapturi in viata aceasta este sa Il iubeasca si sa Il slaveasca pe Dumnezeu asa cum stie si cum poate mai bine, chiar si facand sobe pentru oameni. Ce frumos ar fi ca la sfarsitul acestei vieti sa putem spune ca ne-am folosit timpul pe pamant pentru invatand sa-L iubim pe Hristos. Sa zicem ca la Liturghie, "pe noi insine si unii pe altii si toata viata noastra lui Hristos Dumnezeu sa i-o dam!"