View Single Post
Vechi 26.06.2012, 10:59:41
Florin-Ionut's Avatar
Florin-Ionut Florin-Ionut is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.07.2008
Locație: Timișoara
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de orfelina1 Vezi mesajul
Tema mea de licenta este Umorul in discursul religios. Va vin in minte preoti/ monahi care utilizeaza umorul in predici?
Iași, cu mulți ani în urmă. Era zi lucrătoare, seara l-am așteptat pe Părintele Galeriu la o conferință în aula Eminescu. S-a întîmplat că Părintele a întîrziat vreo 3 ore, din cauza traficului cred, și conferința a început tîrziu de tot, pe la orele 8-9 seara. Cu toții veniserăm de la școală, de la lucru, frînți de obosiți, dar am așteptat cu (ne)răbdare să ajungă și să ne vorbească...

Începe conferința, Părintele vorbește vreo două ore în continuu. Era probabil vreo 11 noaptea, era și cald în sală. E vorba despre un amfiteatru pe două etaje, plin de oameni. Toți abia rezistam de somn, dormitam de-a dreptul. Părintele a înțeles care e atmosfera generală, ne-a văzut ochii grei și, la un moment dat, din senin, a ridicat palmele sus în aer și le-a lăsat să cadă greoi pe catedra din lemn masiv, producînd un bubuit de-a dreptul care ne-a făcut pe toți să ne sară somnul și să rîdem în cor de faza neașteptată... Iar Părintele și-a continuat discursul ca și cum nimic nu s-ar fi întîmplat.

Ascultați Noul Testament ortodox online.

Last edited by Florin-Ionut; 26.06.2012 at 11:02:35.
Reply With Quote