View Single Post
Vechi 26.06.2012, 00:07:10
ceiutu ceiutu is offline
Junior Member

Data înregistrării: 25.03.2010
Religia: Ortodox
Implicit dar copiii nostri ?

Bun, parerea mea si nu numai e ca nu locul conteaza ca sa te mantuiesti sau nu. Totusi zic ca e mult mai usor sa locuiesti langa manastirile din Moldova decat in tari unde ca ortodox esti minoritar.
Trebuie sa zic ca am vazut ca sunt si persoane care daca stateau in Romania poate nu ar fi descoperit pe Dumnezeu asa repede ca in strainatate,dar Domnul stie.
Ce vreau eu insa sa spun e ca avem o mare RESPONSABILITATE pentru generatiile viitoare, pentru copiii nostri care se nasc si cresc in strainatate!
S-a si facut o reuniune a episcopilor si a preotilor din Europa unde s-a discutat si aspectul acesta: in anii '900 cand au emigrat masiv rusii in toata lumea au format parohii puternice in locurile unde au ajuns, lucru de necontestat; la ora actuala mare parte din acestea au disparut , cauza: nu mai sunt credinciosi.. copii lor ori au fost asimilati au devenit atei sau catolici, protestanti etc. De aceea cum zice un parinte trebuie sa il dam pe Hristos copiilor nostri, si ca sa il dam trebuie sa-L avem in noi, deci viata noastra a parintilor conteaza.
Poate zice cineva ca e usor sa-i educi pe copii dar nu e cand e inconjurat la scoala in societate peste tot de cei de alte credinte,apoi mai e presiunea foarte mare a organizatiilor de tot felul. Si nu mai zicem de momentul cand o sa isi aleaga un sot,sotie cand e foarte posibil sa fie unul de alta credinta.
Ce de facut?
Sa punem mana sa educam copii, sa ne rugam mult pentru ei sa-i tinem langa mama Biserica ca asa nu se vor pierde.
Eu personal sunt de parere ca intoarcerea in Romania se impune cand copii incep scoala.
Ca sa mai aiba cine ne pomeni... Doamne ajuta