View Single Post
Vechi 25.06.2012, 00:03:13
Adrianna Adrianna is offline
Banned

Data înregistrării: 22.06.2012
Implicit

Am multumit anticipat celor care au mai dorit sa raspunda, dvs. insa provocati intr-un mod pe care ma feresc sa il calific.

Este o diferenta intre fapte cu care nu trebuie sa se laude omul (cat se roaga, cat posteste, cata milostenie da, cat de bun este etc.), fapte care fac obiectul acelei remarci sa nu stie stanga ce face dreapta, si semne care sunt daruri de la Dumnezeu pentru credinta, si care sunt date tocmai in folosul celorlalti atat spre ajutor cat si spre a fi acea lumina care nu trebuie tinuta sub oboroc, acea sare a pamantului etc. Credinta este insotita de semne conform evangheliei asa cum scrie la Marcu, nu vad de ce luati totul peste picior ca si cum nu ar fi adevarat. Scrie la Marcu vreo conditie pentru a primi semnele alta decat credinta? Eu nu am vazut sa scrie. Iar cand Domnul facea minuni zicea foarte simplu: "Fie tie dupa credinta ta", fara nici o alta conditie in afara credintei, si facea totul public pentru a-i imbarbata si pe ceilalti prezenti si nicidecum pe ascuns. Deci faptele sunt una si semnele care urmeaza credintei sunt cu totul altceva. Primele sunt facute lui Dumnezeu in taina si Dumnezeu in taina rasplateste, iar ultimele sunt date de Dumnezeu si nu facute de om (mare diferenta!), sunt date pentru credinta omului in scopul ajutorarii celorlalti si nicidecum in folosul celui care le primeste pentru a se mandri cu ele si a trage cine stie ce foloase din ele (o alta mare diferenta!).

Si cu aceasta va rog sa nu mai provocati si nici sa mai luati peste picior lucruri serioase. Daca aveti ceva bun se spus, spuneti, daca nu atunci nu terfeliti in noroi margaritarele altora ca nu-i demn de numele de crestin. Nu am pus intrebarea pe un site ateu ca sa trebuiasca sa se fereasca cineva de porci asa cum acuzati dvs. Suntem in mediu crestin aici sau nu? Ca daca si in mediu crestin trebuie sa stam cu ochii tinta la porci asa cum sugerati in raspunsul dvs., pai se pune intrebarea cum de apostolii si-au dat margaritarele comunitatilor de crestini pe care le infiintau. Putin respect in cadrul comunitatii nu strica.

Iar comparatia dvs. intre un cancer si o durere subiectiva este extrem de deplasata. Iar daca nu va pricepeti deloc la medicina atunci tacerea este de aur.

Va multumesc pentru interventie - aceasta si viitoare, si sa nu va suparati ca nu va mai raspund, ceea ce scrieti este extrem de neconstructiv si nu va face onoare.

Fiti binecuvantat si in pace!

Last edited by Adrianna; 25.06.2012 at 00:07:37.
Reply With Quote