View Single Post
Vechi 24.06.2012, 11:13:07
ioanna's Avatar
ioanna ioanna is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.07.2011
Locație: Cluj-Napoca
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Adrianna Vezi mesajul
Prietenele mele fac parte dintr-o comunitate bine-nteles, tin de o parohie si impreuna cu cei de acolo se roaga cu punerea mainilor, nu se apuca de capul lor. Iar profetiile facute de prietena mea, ca cea pe care am scris-o, s-au implinit toate.
Cu cat sunt mai multe "minunile", cu atat credinta acelei comunitati e alienata, pentru ca oamenii aceia au nevoie de evidente pentru a crede. In perioada apostolica erau foarte multe minuni, pentru ca oamenii crescuti intr-un mediu politeist, aveau nevoie de ceva vizibil care sa le serveasca drept punct de nastere pentru credinta. Evidentele nu inseamna credinta, ci conduc pana la punctul de unde poate incepe credinta. Asta le cerea instinctul lor natural religios, aveau nevoie de "semne" pentru siguranta lor religioasa. Asta le cere instinctul religios si azi unora, unii dintre ei chiar ajungand sa devieze si sa-si induca anumite stari (vezi "vorbirea in limbi" la unii oameni), tot din dorinta de a-l detine "pe Duhul" ceea ce le confera siguranta psihologica sau isi pun mainile si te lasa pe spate pentru a "te odihni" in Duhul. Dumnezeu sa te ajute sa-ti gasesti calea ce te implineste.

Citat:
Mai ales ca aceasta prietena catolica italianca pe care am vazut-o vara asta nu mi-a dat doar marturia vindecarii de cancer prin punerea mainilor dar si marturia unor puteri profetice personale
Prietena catolica a cauzat in patima mandriei din cauza unor premonitii. Banuiesc ca face parte dintr-o miscare carismatica catolica.
Daca un om a fost inzestrat cu darul vindecarii si al profetiei, nu inseama ca si tu il vei avea, oricat de credincios ai fi. Dumnezeu lucreaza prin oameni si incredinteaza fiecaruia ceea ce considera El ca are nevoie persoana pentru a se sfinti si/sau a sfinti pe altii.

Citat:
Si apropos de asta, o prietena catolica la care ii spusesem ca Duhul Sfant se afla doar in Ortodoxie
Duhul Sfant e Dumnezeu care pretutindenea este si toate le plineste, lucrarea Sa fiind evidenta in purtatorii de Hristos. Ortodoxia este credinta purtatorilor de Hristos. Unii oameni sunt tentati sa migreze spre comunitatile in care au vazut ca se intampla „minuni”, care organizeaza evenimente de „manifestare a Duhului”, showuri live de „trezire spirituala” , revival service, migreaza spre comunitati unde cred ei ca se manifesta roadele Duhului Sfant, imbatandu-se cu fericirea amagitoare a credulitatii.

Last edited by ioanna; 24.06.2012 at 13:06:24.
Reply With Quote