View Single Post
Vechi 21.06.2012, 01:32:45
ioan cezar
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de mirela.t Vezi mesajul
Nu știm noi pe cine și cum va mișca acea icoană din muzeu, în sensul unanim acceptat al Credinței.
La fel cred si eu.

Pe de alta parte, imi imaginez ca pentru un necredincios nu e mare soc sa intalneasca acea icoana - oricum nu ii pasa... Iar pentru un om evlavios ramane, totusi, bucuria intalnirii, in ciuda unor ganduri ingrijorate colaterale...
Oare Patriarhia considera cum acea asezare: furt, sfidare, batjocura? Cred ca o luam razna daca insistam pe firul asta...
Cat priveste protectia moastelor prin intermediul unui geam, va rog sa ma ingaduiti cu inca una: pai, fratilor si surorilor, cata vreme la noi se fura din Biserica (apropos, un preot dintr-un sat a batut in vazul lumii o tiganca la fund, cu palma lui mare si tare, pentru ca a furat nu stiu ce din sfantul lacas), cata vreme au fost deja furate sfintele moaste in multe lacasuri (si se face trafic cu icoane furate din Sfantul Altar), cata vreme tocmai ne-a fost ucis un preot in Biserica... E cum spuneam: in curind vom merge intre baionete la Sfanta Liturghie, pentru protectie, desigur...

In orice caz, daca am inteles bine ca fiind o ironie postarea fratelui Zaharia, consider ca subiectul acesta atrage atentia spre lucruri care ar trebui sa ne preocupe mai putin. Si imi fac mea culpa ca am scris deja prea mult. Nu mai revin pe acest thread.

Last edited by ioan cezar; 21.06.2012 at 01:37:00.
Reply With Quote