View Single Post
Vechi 20.06.2012, 12:07:39
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir Vezi mesajul
Greu, greu de găsit o cale de mijloc. Văd că majoritatea ortodocșilor de pe forum se plasează la una dintre cele două extreme:
-fie relativistă, de tip "nici toate-ale popii", precum am văzut la sophia, Fani, etc. Alegații din această categorie: prezervativul este moral licit, nu există o poruncă a postului și canoanele în general nu sunt norme, sunt îndrumări facultative.
-fie bigotă, cum se vede aici, de tip "să tragi pârț este păcat de moarte".
Ati fost influentat si de cei ce au interpretat textul fara sa fie exact ce spunea textul.
In primul rand urmarirea pieselor de teeatru, film si altele era la sectiune apentru copii. E evident si pentur noi ca e un lucru pozitiv recomandarea, si la tv s-a facut diferentierea pe categorii de varste la filme.
In al doilea rand unele sfaturi sunt luate din vechile canoane. In trecut, mai ales antichitate, sportul era vazut mai mult ca o dezvoltare a corpului si muschilor, azi nu mai e chiar asa. Intrecerile sportive erau tinute cu alteti dezbracati complet, si pentru a-si arata muschii.
La fel, piesele de teatru nu erau ca cele de azi (desi acum incep sa se apropie). In general prezentau si scene despre religiile pagane. Dar chiar si azi multi acori si actrite trebuie sa joace tot felul de roluri, mai ales in epoca noastra. Si nu intotdeauna are posibilitatea de a refuza un rol. Cum e sa joace cineva in piesa blasfemiatoare a lui Pippidi? Sau in piese in care trebuie sa injure, sa faca tot felul de tampenii, sa joace goi, etc. Sau chiar sa se sarute cu diverse persoane, multi actori s-au cuplat dupa ce au jucat intr-un film impreuna.
Am fost si eu surprins sa citesc mai demult ca inainte, chiar in Romania, meseria de actor era considerata ceva foarte jos, parintii se impotriveau ca un copil sa se faca actor de teatru (sa zicem pana acum 100 de ani).
Reply With Quote