View Single Post
Vechi 20.06.2012, 00:51:31
ioan cezar
Guest

Implicit

Catalin, hai sa luam un caz concret ca sa vad daca inteleg bine.
Iti amintesti, cred, despre userul ucenic. Eu am fost primul lui prieten pe forum. Am riscat aceasta, stiind obisnuinta unora dintre voi de a vedea cu ochi critic foarte astfel de amicitii...
Mi-a placut la ucenic o serie de insusiri personale care transpareau prin postarile lui. Mi-a placut ca om in cateva privinte, atat cat se vedea pe forum.
Pe de alta parte, am stiut de la inceput si am afirmat explicit aceasta, ca vom avea dificultati generate de diferentele dintre noi in privinta credintei si a cultului.
In fine, cand am avut ceva de obiectat am facut-o cat am putut mai delicat, spre enervarea unora dintre confratii ortodocsi. Din respect pentru persoana in cauza, din dorinta de a nu fi badaran.

Insa a intervenit momentul cand ucenic a postat acel mesaj incacceptabil despre Preasfanta Nascatoare. Am considerat ca: 1. a hulit; 2. s-a aratat dispretuitor fata de colegii ortodocsi de pe forum, chiar agresiv foarte.
Si care a fost reactia mea?
A iesit oare din mine pietistul, ecumenismul, np-ul?

Postarea este si azi accesibila. Daca voiesti poti verifica ce am scris.
De atunci, Catalin, deoarece ucenic nu a retras inmod serios si convingator mesajul sau, am ales sa nu ii mai adresez nici un cuvant. NIci pe privat, desi el mi-a scris prompt un mesaj.

Si asa a ramas.
Nu m-am bucurat de bannarea lui, pentru ca eu, in naivitatea mea cum probabil vei considera, am suferit pierderea unui amic, cel putin...
Nu m-am bucurat dar nici nu a fost sfarsitul lumii... Am regretat si atat.

Unde e dovada ca gresesc? Ce prferai sa fac? Sa imi arat ventriculele inimii mele ortodoxe in ce mod? Cam asa ca la luptele de gladiatori?

Imi port ortodoxia cum pot si cum ma lumineaza Dumnezeu. Nadajduiesc sa cresc si eu, cu vremea, prin harul Domnului.

Dar np sau ecumenist eu inca nu ma consider. Adversar al caderilor din Biserica da, sunt. Mai ales ca au legatura cu marile mele caderi.
Cand critic excesele sau aberatiile asazisilor credinciosi ortodocsi, o fac pentru ca ma simt sfasiat de rautatea si stupiditatea mincinosilor, caldiceilor si profitorilor. Furi de cele sfinte sunt multi. Iar penibilele fenomene nevrotice care bantuie pe forum, diversele probleme psi camuflate sub mastile smereniei si vai, ale credintei, ma supara foarte.
Sunt insa constient ca si eu fac o multime de greseli si ca s-ar cuveni sa fiu mult, muuult mai atent la barna din ochiul meu.
Asta-i tot.
Reply With Quote