Citat:
Īn prealabil postat de glykys
Hai ca m-ai facut sa rad cu pofta. Sa stii ca unii diminutiveaza si abstractele - curajel, rabdarica, minutel -, alea chiar zgarie pe creier. Cu adevarat valoare derizorie.
Unde scrie ca ortodocsii si literatii nu au voie la diminutive?! :))))) Obtin diferite efecte stilistice. Pana sa ajung un om intreg, sunt si eu un homuncio, un biet omulet, adica...
Eh, mai facem si noi haz de necaz unii de altii 
|
Asta e o suparare a mea mai veche... Si deocamdata imi e imposibil sa accept cum se schimonosesc cuvintele in lumea noastra... Ma irita teribil dulcegariile verbale, stereotipiile acestea. Desigur, sunt momente cand are un rost anume sa folosim un diminutiv. Insa pe mine ma supara neglijenta generala, fenomenul de ansamblu si caderea in care ne balacim la nivelul cuvintelor. Parca toata lumea se ocupa zilnic cu stalcirea frumusetii limbii romane. Pur si simplu.
Ultimul exemplu tare de pe forum e cel remarcat de Mihnea: latinobarbarismul sau ce-o mai fi acela, cu tanarul supliciat (auzi!)...
Of, sunt mai multe aspecte.
Iar de la tine, cu adevarat, ca persoana care chiar s-a dedicat studiului limbii noastre si stiu ca iti iubesti vocatia, ei bine iti spun sincer: chiar ma astept sa ai o vorbire curata. De ce sa nu fii tocmai tu un model?
Asta m-a deranjat, nu altceva... Iertare!!!!!!