Citat:
În prealabil postat de cristiboss56
Poti trai in pacat pana la moarte , precum si in curatie , si in pacate ( greseli) extrem de mici , e alegerea ficaruia in parte .
|
As vrea sa il vad si eu pe ala dintre noi care are greseli extrem de mici ! :)
Fiind seriosi acum,articolul trimis de tine cuprinde invatatura ortodoxa generala despre pacat, si normal ca sunt de acord cu el. Spre sfarsit spune prin sf Antonie cel Mare ca pacatul este reaua intrebuintare a firii ,lucru cu care iar suntem toti de acord.
Si apoi vine concluzia optimista, a autorului sau veniind tot din patristica,ca pacatul nu e o fatalitate ,ca poate fi invins. Poate ar fi trebuit continuat mai detaliat si cum.
Cert e ca in cazul nostru,daca Dumnezeu ii va mentine hotarirea ,fata respectiva a reusit sa se smulga dintre 2 ispite pacatoase. Deci e clar ca pacatul poate fi invins .
Completarea mea a fost ca daca ar fi privit doar la pacatul trupesc ,nu ar fi reusit asta.
De aceea am zis ca pacatul ne cuprinde intreaga fire. Pentru ca ea si-a dat seama ca intreaga ei viata de pina atunci e pacatoasa ,nu doar pacatul trupesc,ci si chinul adus celorlalti,si ei insisi, si nu a mai vrut sa inainteze pe aceea cale, si nici sa distruga viata unui om. Asta e tot ! E asa de mare diferenta dintre conceptiile noastre ?