Subiect: Postul meu ?
View Single Post
Vechi 18.06.2012, 19:07:04
tabitha's Avatar
tabitha tabitha is offline
Senior Member

Data înregistrării: 06.04.2011
Locație: usa
Religia: Ortodox
Implicit extras din cartea-jurnal a Monicăi Fermo ** actriță, viitoarea monahie Ecaterina

TALITA KUMI - Înviind pe Drumul Damascului

25 noiembrie

"Încerc să mă împart între sărbătorile religioase ale postului și îndatoririle meseriei. Astăzi, de pildă, biserica o sărbătorește pe Sfânta Ecaterina, ocrotitoarea intelectualilor. A fost fata împăratului Egiptului, despre care spun cronicile că era foarte frumoasă dar și foarte deșteaptă, atât de deșteaptă încât la vârsta de 20 de ani cunoștea cele mai importante cărți din biblioteca Alexandriei. Oricum, tocmai am văzut un serial la TV despre minunile lumii prezentat de Sagan, în care se spunea că într-o viață de 70-80 de ani, dacă ai citi zilnic 12 ore nu ai fi reușit să termini de citit toată biblioteca Alexandriei. Se pare însă că Sfânta Ecaterina fusese dotată cu o mare capacitate, cu o mare memorie, încât a răspuns întrebărilor încuietoare puse de sfatul înțeleptilor vremii pentru că ea citise jumătate din cărțile bibliotecii tatălui ei. Asta, da, cultură!

După Liturghia de la Institutul Teologic unde este hram, m-am dus la TV pentru că avem filmări până seara la ora șase. Deocamdată merg în paralel, cu toate că activitatea mea artistică nu se prea potrivește cu Biserica. Părintele Argatu m-a sfătuit să o conving pe mama să-mi dea cei 15.000 lei pe care vroia să mi-i dea pentru o garsonieră în care să locuiesc singură, iar eu cu banii să mă duc la o mănăstire de sine (Țigănești sau Pasărea) și să-mi cumpăr o căsuță mică. Nici nu s-a pus problema, pentru că atunci când a auzit de mănăstire a reacționat foarte urât. Asa că, deocamdată, am renunțat la ideea de mănăstire, deși sufletul meu tânjește din ce în ce mai mult după atmosfera de rugăciune continuă, de sfințenie, de comuniune cu sfinții și, prin Duhul Sfânt, cu Hristos. Și totuși în seara aceasta am spectacol cu Vlaicu-Vodă."
Reply With Quote