Citat:
În prealabil postat de catalin2
La aceste intrebari v-am mai raspuns si nu o data.
|
Este drept ca ati mai raspuns, insa raspunsul a fost profund gresit. Mi-am imaginat ca poate, intre timp, ati descoperit greseala, dar, dupa cum se vede, persistati in ea.
Citat:
BO are peste tot biserici si misionari.
|
Fals.
Citat:
Chiar daca nu va avea parte de un misionar, harul chemator il ajuta sa caute adevarul si sa il gaseasca daca este vrednic sa vina la mantuire.
|
Aici faceti greseala cea mai grava si prezentati o imagine incredibil de distorsionata a crestinismului. In termeni simpli, dumneavoastra spuneti ca cine merita sa fie mantuit, e ortodox, iar cine nu merita, nu e. Saracul Juan din fundul Agentinei si Yuan din fundul Chinei - de ce nu sunt ei ortodocsi ? Pentru ca nu a venit niciun misionar ortodox sa le vesteasca Cuvantul ? Nu, ci pentru ca nu merita.
Cine merita sa fie ortodox si deci sa aiba o sansa la mantuire ? Pai, slavii, romanii, grecii, vest- europenii, dar in mai mica masura, si, intr-o masura si mai mica, cei din America de Nord. Daca te-ai nascut in fundul Africii, al Americii de Sud sau al Asiei - ghinion, nene, nu meriti sa fii mantuit.
Citat:
Si am mai pus intrebarea de cateva ori dar nici dvs. sau alti eterodocsi nu au rapsuns. De ce apostolii nu au mers in toata lumea cunoscuta, nu toti oamenii trebuiau sa afle? Prin India a ajuns Sf. Toma dar la o mica parte, China nu stiu daca a ajuns cineva, mai incolo nimeni, iar in alte parti la fel.
|
Apostolii au mers in toata lumea cunoscuta
la acel moment. Urmasii lor, de asemenea. Episcopii Bisericii Catolice au trimis misionari in toata lumea. Pe masura ce erau descoperite noi continente si noi natiunii, urmasii apostolilor au indeplinit porunca Mantuitorului: "Mergeti si faceti ucenici din toate neamurile".