View Single Post
  #4  
Vechi 18.06.2012, 09:15:59
Laura19
Guest
 
Mesaje: n/a
Implicit

CE ESTE EREZIA?

- Abaterea de la sfintele dogme ale Sfintei Biserici Ortodoxe.

-
Credința, părerea și propovăduirea că mîntuirea nu este doar în Biserică și că nu e nevoie să fii ortodox ca să te mîntuiești.

-
Credința că - dacă ești creștin, dacă crezi, dacă ești “religios”, credincios, “mistic”, “spiritual” etc., fără a fi ortodox - te poți mîntui.

-
Credința și mărturisirea că te poți mîntui (și) prin “tehnici”, “asane”, “meditații”, “formule” (“mantre”), gnoză, cunoaștere, rațiune, științe, filosofii, concepte, doctrine umaniste (iluminist-idealiste revoluționare și religioase).

-
Credința și afirmarea că Hristos a fost un “mare învățat“, un “mistic”, un “iluminat”, un “înțelept”, un “guru”, un “inițiat” cu puteri paranormale, oculte, vrăjitorești, un “șef spiritual”, un fel de “mare șaman” venit din “ceruri astrale”, ori “strălucită personalitate” a umanității, iar nu Însuși Dumnezeu-Cuvîntul.
CE ÎNSEAMNĂ A FI ECUMENIST?

- A crede și a spune că nu contează “biserica”, religia, credința din care faci parte, că toate sînt bune, că toți avem același “dumnezeu”, dar numit în diferite chipuri, după “tradiții”.

-
A crede și a spune că Vechiul și Noul Testament sînt schimbate, răstălmăcite, falsificate, greșit scrise ori traduse de Sfinții Părinți și de istoricii Bisericii, cu sau fără intenția de a ascunde adevărul înșelînd pe credincioși.

-
A crede și a spune că Biserica nu are, nu cunoaște și nu vestește: adevărul, mila, pacea, dragostea, dreptatea etc., așa cum au fost acestea arătate și lăsate nouă de Hristos la vremea sa, ci că dimpotrivă, ele sînt nesigure și relative în Biserica Ortodoxă.

-
A crede și a spune că Biserica încă nu există (și că Biserica Ortodoxă e doar o parte a “bisericii adevărate” ce va fi “cîndva”), ci se formează în timp, începînd de acum, înaintînd spre viitor, prin urirea tuturor credințelor și religiilor lumii, creștine și păgîne, rămînînd însă fiecare cu credința sa, ca și pînă acum, dar sub o conducere mondială unică.

-
A crede și a spune că Biserica nu e numai una, ci mai sînt și altele, “surori”: catolică, greco-catolică, protestantă, anglicană, baptistă, adventistă etc., uitînd că, precum un singur Hristos există, o singură Biserică avem.

-
A te ruga, a sluji, a te împărtăși la un loc cu ereticii creștini (chiar avînd poruncă de la duhovnic, stareț, episcop).

-
A moderniza Biserica și legile ei (dogme, canoane, tradiții, pravile și rînduieli administrative, juridice, morale), prin reforme înnoitoare hotărîte de instanțe civile și bisericești, după mintea lumii și împotriva rînduielilor ortodoxe lăsate nouă de Sfinții Bisericii.

-
A crede și a spune că important e să “crezi”, să ai “credință” - fără a preciza cum să crezi, ce să crezi, în cine să crezi, ce credință să ai – să fii “bun”, “liniștit”, “pașnic”, “cuminte”, “cinstit”, “harnic”, “muncitor” etc., neștiind că atît ereticii creștini, cît și păgînii au în chip firesc aceste virtuți, fără a fi însă ortodocși, botezați în Biserica lui Hristos.

-
A crede, a susține, a propovădui următoarele înșelări drăcești: spiritism (vorbirea cu morții), yoga, reiki, zen, shiatsu, ki-kong, întemeiate pe credința în reîncarnare, nirvana, karma, suflet cosmic, lumi paralele, civilizații extraterestre, spații astrale, puterea horoscopului (zodiac), bioenergie și radiestezie.

-
A crede și a practica felurite autovindecări: mantre, tratamente naturiste, energia palmelor, antrenarea reflexelor, folosirea cristalelor, pietrelor, culorilor, sunetelor, muzicii, rîsului, hipnozei, stimularea imaginației, a gîndirii pozitive, educarea minții / sinelui / conștiinței, sacroterapiei.

-
A citi publicații ocultist-eretice-sataniste, care popularizează cele de mai sus: Biblia ortodoxă ilustrată, Credința ilustrată, Formula As, Bărbatul As, Femeia As, Magazin, Paranormal, Revista fenomenelor paranomale, Lumea misterelor, Revista misterelor, Dracula;

Precum și cărți de felul acestora: Medicina isihastă, Gîndirea pozitivă, Programul Terra, Apocalipsa decodificată, Metode sfinte și cerești de vindecare și sfînt tratat de medicină, Calea spre desăvîrșire, OZN-uri de pe celălalt tărîm, Fenomenul Valentina, Puterile gîndului, Programați-vă succesul, Divina iubire, Bioritmuri, Îndepărtează frica, Rezolvarea conflictelor, Reiki tradițional, Yin-yang: secrete și rețete, Dezvăluirea aurei, Fenomenul psi – spirit și destin, Psihometria – capacitate paranormală, Fenomene parapsihologice, Hipnoza, Terapia destinului, Reîncarnarea într-o nouă perspectivă, Călătorii astrale etc;

Cărți de demonizare a copiiilor. Colecțiile: Pokemon, Harry Potter, Micul vampir, Ștrumfii și seria Aventurilor baronului Munchausen, Broscuțele ninja etc.;

Cărți fals-ortodoxe:
Epistolia, Visul Maicii Domnului, Talismanul, evangehliile apocrife: după Toma, cea Eseniană, Cartea apocrifă a lui Enoh.

A viziona filme de felul: Stăpînul inelelor, Highlander, Frenkenstein, Secrete și dezvăluirii, Extratereștri, Vrăjitoarele din Salem, Dracula, Cei șapte gladiatori, Un înger pentru May, Formula mortală, Întoarcerea morților, Zombi, Godzilla, Evadare imposibilă etc;

Și desene animate: Omul de tinichea, Omul păianjen, Batman, Frumoasa și bestia, Broscuțe ninja, Vrăjitorul din Oz, Ștrumfii etc.

- A crede și a admira “puterile” marilor vrăjitori contemporani: Gregorian Bivolaru, Mihai Dogaru, Valeriu Popa, “fenomenul” Mudava, Ana Pricop, Desanca, Valentina, Ioan Negrea, Marian Zidaru, Vasile Andru, Mario Vasilescu; și a înșelaților din Biserică: preot Vrăjitoru’ (Liteni-Suceava), preot Daniel Horga (Călugăreni – Suceava), preot Gabriel Nicu (Brănești – Ialomița), ieromonah Ghelasie Gheorghe (Frăsinei – Vîlcea); autori de manuale drăcești: Rudolf Steiner, Alistair Crowley, Alina Simina, Vasile Constantinescu, Lidia Șlesar, Vera Pfeiffer, Maria Kobrileanski, Ion Țugui, Toni Victor Moldovanu, Vanga, Lazarev, Ion Mamulaș, Ruth Berger, Uri Geler, Ted Andrews, doctor Sorin Modreanu-Banat, Dan D. Farcaș, Florin Gheorghită, Ion Hobana, Paramahansa Yogananda, Omraam Mikhael Aivanhov, Wendy Grant.

- A crede și a admira puterile marilor “artiști magicieni”: Jozefini, David Copperfield, precum și altor circari și fachiri.

-
A crede și a spune că toate cele pomenite nu sînt erezii, nici înșelări, ci doar: “adevăr privit din mai multe unghiuri”, “părți ale aceluiași adevăr”, “noi moduri de a percepe adevărul”, “moșteniri culturale și etnice diferite”.

CE ÎNSEAMNĂ A FI ATEU?

- A fi “bun cetățean” (chiar botezat ortodox) în relația cu familia, rudele, pretenii, vecinii, șefii, dar fără a crede în Dumnezeu.
- A fi “instruit”, “învățat”, “cult”, “savant”, “erou al neamului”, “binefăcător al societății”, “luptător pentru fericirea omenirii”, dar nu pentru Hristos, Evanghelie și Biserică.
- A fi “om de treabă”, “educat”, “cinstit”, “onest”, “serios”, “riguros și metodic”, “harnic și priceput”, “bun gospodar acasă și la serviciu”, “curat și ireproșabil în toate”, dar fără să te preocupe Hristos, Biserica, mîntuirea.
- A fi “corect”, “punctual”, “elegant”, “manierat” și “respectuos” cu tot omul, dar fără a te smeri, considerîndu-te om cu păcate, vinovat de multe răutăți și crezînd în Hristos.
- A nu fi deloc credincios, nici măcar cît păgînii, crezînd că nu există decît ceea ce se vede, se aude, se gustă, se pipăie, căzînd așadar în animalitate.
Reply With Quote