View Single Post
Vechi 06.10.2007, 18:33:25
dan73 dan73 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.09.2006
Implicit

Nu trebuie sa generalizam. Nu toti studentii din facultatile de teologie sunt "absorbiti" de placerile acestei lumi. Evident ca nu sunt nici ingeri. Trebuie sa luam aminte la ceea ce spunea Ionel Ungureanu, lector la facultatea de teologie din Craiova spunea: "Cred ca putem fi sinceri in a recunoaste ca suntem si noi bolnavi, ca sunt nu putine relatii viciate in chiar scolile (facultatile) noastre. Avem coruptie, se dau examene pe bani, se practica influenta. Degeaba aruncam vina asupra studentilor; noi suntem cei ce purtam intreaga responsabilitate. Multe se cer in invatamantul teologic, avem nevoie de multe primeniri, dar cred ca daca ne-am curati de aceasta uraciune de care este bolnava intreaga societate romaneasca am putea reaseza multe; fiecare in osteneala cu el insusi. Cei ce nu s-au corupt sa nu cada in mandrie, iar cei ce au cazut sa se ridice si sa fim curati impreuna in toata aceasta incercare de primenire. E de prisos a vorbi ca tot cuvantul nostru despre cele ce se petrec imprejurul nostru, in framantata realitate sociala romaneasca, este gol si fals daca nu isi are fundamentul in incercarea personala a fiecaruia de a sta cat mai curat in fata lui Dumnezeu si a celor cu care relationam in socialul imediat ori mai indepartat."
Faptul ca avem si astfel de cazuri nu-i un motiv de a renunta la facultatea de teologie. Este nevoie de persoane care traiesc mai intens dumnezeirea decat propria umanitate.

Reply With Quote