Citat:
În prealabil postat de iustin10
Nevoia sincera a celuilalt ,intradevar se simte . Pentru multi ,a cere,e doar o meserie.
|
Se simte clar că nu e vorba de o nevoie, ci de un profitor.
Citat:
Si atunci care e criteriul, cum recunoastem adevarta nevoie ? Nu tot ceea ce ne zice inima ,plecand si de la cum cere celalalt ?
|
Mie-mi zice inima să nu dau crezare ”aburilor” din bar cu toate că
In vino veritas.
Una e nevoia și alta-i dorința neînfrânată.
Citat:
Asa ai simtit si tu in cazul acelui amarit ultim care ti-a cerut ajutorul.Asa a simtit si Dumitru,ca sa il ajute pe acela care l-a sunat noaptea.
|
L-a sunat noaptea pentru că la bar nu au cazare după ora închiderii și l-au dat afară că nici nu mai consuma.
Citat:
Din pacate nici unul din voi n-ati putut indeplini ce a-ti simtit ,din diverse cauze.
Omul de care era vorba aici,cred ca avea o nevoie sincera si disperata de cineva
|
Imaturitatea lui e asemănătoare cu a unui copil care așteaptă numai să primească; de aceea înjură medicii care-i fac injecții și pe taică-său că nu-i deschide cont la bar.
Un copil are nevoie de cineva de care să se ”atașeze” și de la care să primească iubirea; de aici rezultă că el, în copilărie, nu a primit destulă iubire.
Citat:
Atunci cand simtim asta ,chiar subiectivi fiind, sa nu ezitam sa ascultam inima mai mult decat ratiunea,asta am vrut sa zic.
|
Citește mai atent datele problemei ca să chibzuiești ce vrei să zici.
Citat:
Poti fi mai explicit,in ce sens sunt acele inselari ?
Cu ce ma insel?Sau cine se insala?
|
Ca să-ți dovedești că nu te înșeli invită la tine acasă o singură dată un alcoolic schizofrenic și tratează-l simplu cu o cafea de care are nevoie sinceră și disperată.