Citat:
În prealabil postat de iustin10
Si eu gandesc asa. Dar rezultatul? zero. Pentru ca mereu caut si nu gasesc pe cei care au cu adevarat nevoie. Si atunci cand gasesc pe cineva sa mi-l ceara ,eventual printr-o organizatie ,ma gandesc ca daca ajutorul se duce intr-o directie nepotrivita .
Nu ezitati ! Orice ocazie intalnita in viata ,in care ti se cere direct ajutorul,si care nu e bruiata de vreo organizatie de cerut mila lumeasca,vine direct de la Dumnezeu.Aceste okazii sunt rare,nu le ratati ! De ajuns ca in rest trebuie sa folosim mereu ratiunea ,daca e bine sa avem sau nu mila...
|
Deacord,prietene!
Eu gandesc asa deoarece TOTI oamenii se simt indreptatiti sa obtina CEVA GRATIS ,insa NUMAI UNII o si merita!
De aceea este de datoria noastra sa cercetam cine are mai multa nevoie deoarece RESURSELE sunt LIMITATE!
Ani de zile m-i se intampla la biserica urmatorul lucru:ma duceam cu pachete de mancare,sa zicem 10 la numar.
Le dadeam pe toate multimii de cersetori de la poarta inca de la primele ore ale diminetii,si puteam sa-i vad ca nu toti erau entuziasmati de pachete cu mancare sau haine,ci imi cereau bani...in fine...Mereu se intampla ca dupa ce nu mai aveam pachetele,sa vina plangand vreun copil rapciugos,mucos,sau batrani orbi si un ultimul hal,sa ma intrebe daca nu am ceva de mancare,macar paine...
Pur si simplu,imi venea sa-mi dau una cap ca nu am rationalizat pachetele pana la sfarsit astfel incat cel putin o persoana cu SINCERE NEVOI sa aiba parte.
Intelegi ideea?