???si totusi ce este de facut?sunt in continuare parinti..90%din parintii elevilor mei ii lasa si cate 8 ore pe zi la televizor fara intrerupere.,desi multi sunt prezenti fizic(sunt prin casa).rezultatul..copii agitati(ADHD multi)obezi,lenesi,cu deficit de atentie,violenti..probleme mari.Si asta am constatat eu,nu citez pe nimeni.Parintii se intreaba in continuare de ce sunt agitati copiii lor,de ce nu se pot concentra asupra unei sarcini usoare de invatare,de ce nu au rabdare sa-si asculte interlocutorul,de ce au limbaj violent,de ce comit acte antisociale(vandalisme,sunt implicati in crime vedeti recentul caz cu cei trei adolescenti)..desi le repet de zeci de mii de ori ..ori de cate ori am ocazia care este cauza esecului lor scolar(ceea ce a reamintit Jenica mai sus)ei NU VOR sa inteleaga ca sunt pricipalii vinovati...se intreaba retoric de ce sunt copiii lor asa..deja eu am obosit sa le tot explic si e vb.aici despre elevi mici..se stie ca pana la 7 ani se foemeaza circa 7o%din personalitatea viitorului adult,de fapt cred ca ar vrea sa paseze nereusita lor in carca scolii,a educatorului de pun incontinuu aceasta intrebare fara sa se oboseasca sa ia masuri in ceea ce priveste educatia copilului.AM 6 elevi care sunt supravegheati de parinti,care respecta un program (masa,odihna,teme,joaca)care sunt constiinciosi,harnici,atenti si de ce nu inteligenti.Restul...trag de ei ca de niste caini morti(scuzati exprimarea)..adorm la 12 noaptea,vizioneaza telenovele cu mama,stau la desene si jocuri pe calculator toata ziua,chiar in fata blocului cu baieti mari(derbedei)de la care invata tot felul de lucruri(in timp ce mama sta la telenovela)..sunt cuvintele lor nu presupunerile mele.Si nu am loc aici sa va spun cate si mai cate aud din gura lor.Asa ca trebuie sa ne asumam ESECUL,lipsa lor de educatie.Da Jenica ar fi nevoie mamele sa stea acasa mai mult timp si sa lucreze,(supravegheze real)efectiv cot la cot cu copiii lor,toti suntem obositi dar sa ne mobilizam mai mult,macar o ora-doua pe zi sa facem temele impreunA CU COPIII iar seara sa verificam iar cunostintele lor(jocuri did.)sa verificam ghiozdanul,sa-i invatam despre igiena personala(ca pe vremea lui ceasca:batista,unghii,dinti curati)
Intrebandu-i adesea pe parinti de ce isi lasa copiii laq televizor cei mai multi mint(nu au curajul repet sa recunoasca ca gresesc)se scuza ca au treaba multa prin casa,ca nu vizioneaza copilul decat un desen-doua..etc.Televizorul chiar indobitoceste si este un instrument de prostire in masa..ce mi-e hipnoza ce mi-e televizorul!
|