View Single Post
Vechi 15.06.2012, 23:04:21
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de antoniap Vezi mesajul
Bucura-te, noule Mucenic al carui nume nu-l stim!

Am urmarit videoclipul nu cu acea curiozitate sadica de a vedea cum este ucis un om. Nu. Am cautat sa vad cum moare un Sfant Mucenic. Privit astfel, acest videoclip face cat o mie de predici.

Am urmarit linistea Mucenicului cufundat in rugaciune. Am urmarit apoi lumina divina care a aparut pe capul Mucenicului. M-am rugat noului mucenic sa ma ajute sa nu ma inspaimant si m-a ascultat. In ciuda cruzimii scenei filmate, am simtit apoi o pace in suflet de nedescris. Nu am simtit nevoia sa-l compatimesc ca pe un mort obisnuit. Pur si simplu orice incercare de a-l compatimi s-a contopit intr-o bucurie fara margini. E sarbatoare in ceruri, fratilor! El este viu in Hristos, acolo in ceruri.

Parintele Arsenie Boca spunea ca Hristos ne asteapta pe cruce.

Ma bucur sincer pentru sufletul lui. Ii multumesc lui Dumnezeu ca i-a dat taria sa-si duca pana la sfarsit crucea cu atata demnitate si cu atata liniste sufleteasca, daruindu-ne acolo sus in ceruri inca un rugator pentru sufletele noastre. Nicio urma de revolta nu se citea pe fata lui.

Si atunci, cine e de plans? El sau calaul sau? Trupul curatat prin botezul muceniciei se va transforma in sfinte moaste. Hristos a inviat!
Uite ca idolii tai de la "apologeticum" nu sunt de aceeasi parere cu tine.
Daca respectivul nu s-a convertit la ortodoxie, nu e mucenic.

"Atentie la inselari! Un neortodox nu poate fi numit martir!"

http://apologeticum.wordpress.com/20...-numit-martir/

Sinodul de la Laodiceea a hotarat ca „niciun crestin nu se cuvine sa paraseasca pe martirii lui Hristos si sa se duca la pseudo-martiri adica la ai ereticilor, sau la cei ce mai inainte au fost eretici; caci acestia sunt straini de Dumnezeu. Deci cei ce se vor duce la dansii sa fie anatema” – Canonul 34, [63; 225].

" A aprecia linistea sufleteasca a unui eretic insemna a pierde din vedere ca aceasta e data de diavol tocmai pentru a da impresia unei sporiri duhovnicesti si este foarte diferita de linistea adevarata pe care o daruieste Dumnezeu fiilor Bisericii. "

Deci..cam esti anatema, asa zic indrumatorii tai spirituali.

Last edited by AlinB; 15.06.2012 at 23:08:02.
Reply With Quote