View Single Post
Vechi 14.06.2012, 21:20:20
AlinaZ AlinaZ is offline
Banned

Data înregistrării: 14.06.2012
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ioanna Vezi mesajul
Deci ati parasit Ortodoxia din cauza oamenilor? De ce a te "pocai" e echivalent cu a trece la un cult np?
Daca ati fi citit raspunsul domnului osutafaraunu de pe pagina anterioara, ati fi inteles replica mea.

Vei gasi si pastori care vor cadea din demnitatea functiei si atunci ma intreb ce veti face? Treceti la alta confesiune? Adeziunea d-voastra depinde de oameni?
Nu am parasit ortodoxia din cauza oamenilo, ci petru ca nu L-am gasit pe Dumnezeu in practicile ortodoxe, in icoane, si in rugaciunile recitate. Am parasit ortodoxia pentru ca am citit Bibilia si am ajuns la concluzia ca ortodoxia face lucruri care nu le care blblia, pentru ca am realizat ca se pune mai mult accent pe traditii si nu pe Dumnezeu. Am parasit ortodoxia pentru ca nu am gasit un frate care sa-mi zica "Frate, hai sa ne rugam impreuna petru problema ta. Nici un ortodox nu m-a sustinut cand am trecut prin probleme, ci s-au uitat la mine cu ochi judecator" Cand ti-a spus ultima data fratele matale, ortodox, hai draga mea sa ne rugam, hai sa meditam la Dumnezeu, hai sa ne apropie de El impreuna, sa ne sustinem reciproc spiritual?" Nu cred ca s-a intamplat asta. Bineinteles ca exista in orice confesiune oameni care nu sunt cum ar trebui sa fie, orice padure are uscaturi, insa ce vreau eu sa subliniez este faptul ca ortodocsii se confrunta cu o stagnare spirituala in masa! Daca ridici problema, te crezi sfant, daca taci, pana la urma te scufunzi si tu cu ei.
Si da, adeziunea mea depinde si de oameni, pentru ca un lemn nu arde singur, are nevoie de mai multe lemne, uneori flacara mea mocneste, sau e gata sa se stinga, si am nevoie de fratele meu sa ma incurajeze, sa ma ajute sa ma ridic atunci cand cad. Bineinteles, Dumnezeu e cel ce ridica, insa uneori omul e prea orbit de pacat ca sa se roage, sau sa realizeze ce i se intampla, si aici intervine frate in Domnul. Pe scurt, si nu vreau sa jignesc, ortodocsii nu au simtul "partasiei sfinte" inafara bisericii, si asta e unul dintre marile minusuri ale ortodoxiei.