Citat:
În prealabil postat de antoniap
Bineinteles ca au venit. Dovada este acest topic.
|
Înțeleg ce vreți să spuneți, însă eu n-am scris că au venit
după sute de ani, ci
de sute de ani deja.
Citat:
Slabirea credintei nu presupune schimbarea dogmelor.
|
Nu mam referit nici la "
slăbirea credinței", acest fenomen fiind general valabil pentru toate bisericile: istorice, protestante ori neoprotestante. E un semn al timpului.
Citat:
Unii tanjesc dupa o credinta pe care s-o modeleze ei cum vor. Si o gasesc la secte. Ce mare branza e sa intelegem acest lucru? Asadar, sectele, in stransa legatura cu miscarea antihristica, inconstient sau constient, cauta un dumnezeu mai permisiv, care sa corespunda idealurilor masonice. Si sapa la radacina bisericii ortodoxe in primul rand.
|
Dumneavoastră ați fabricat un scenariu (ori folosiți unul gata scris) conform prejudecății ortodoxe, generalizând acest iluzoriu dușman: "
sectili". Secte găsim peste tot: în zona ortodoxă, ori neoprotestantă deopotrivă. Ba, în ultima vreme, diavolul generează fel de fel de conglomerate bizare la confluența dintre creștinism și cultele orientale. Puținii neoprotestanți de pe forum nu au nimic în comun cu acestea, așa că nu e cazul să vă mai panicați; creștinii vor continua să plece din Biserica Ortodoxă Română în măsura în care nu-și vor găsi acolo împlinirea nevoilor lor sociale ori doctrinare. Din nefericire pentru dumneavoastră ortodocșii (și acesta chiar că e un motiv de panică), cei mai mulți nu-L mai recunosc pe Hristos în BOR și nu sunt satisfăcuți cu oferta dogmatică distanțată de El.
Citat:
Am auzit pe unii ca au trecut la secte pentru avantaje materiale.
|
Și eu am auzit, ba chiar am văzut exemple concrete, însă aceștia s-au pierdut rând pe rând când au realizat că viața de creștin presupune fericirea de a da, mai mult decât de a primi.
Citat:
Mai cunosc pe cineva care a trecut la adventisti pentru ca acolo, conform invataturii sectare, nu au voie sa bea. Si, omul, in nestiinta lui, se mandrea ca e ,,pocait'', dar continua sa bea pe ascuns!
|
Dacă bea "
pe ascuns", cum ați aflat? L-ați spionat din dulap?