View Single Post
Vechi 12.06.2012, 21:04:21
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de MihaiG Vezi mesajul
Totuși, față de importanța problemei, n-ar fi mai simplu să vă adresați Patriarhiei pentru o lămurire ? Este Papa Benedict al XVI-lea creștin sau nu ? Sunt catolici creștini ? Este BC o Biserică ?
Nu stiu daca ati inteles, eu (probabil si altii) nu avem icio nelamurire, cel care o aveti sunteti dvs. Asa ca scrieti daca doriti scrieti Patriarhiei, ma indoiesc ca Patriarhul o sa stea sa raspunda la scrisori. Noi spunem Crezul tot timpul, acolo e vorba doar de o Biserica, nu mia multe (din cate imi amintesc anul trecut sau acum doi ani a fost in BOR anul Crezului).
In plus, Papa a spus ca doar BC este Biserica lui Hristos si vreti sa spuneti ca BO, considerata mult mai conservatoare, recunoaste toate cultuletele ca biserici. Nu mai pregeta sa afle unde s-a mai intemeiat un cult sa nu faca o greseala si sa nu il spuna si pe acela.
Nu in ultimul rand am onservat la unii credinciosi nevoia ca BO sa recunoasca neaparat si pe ei. Mai ales la eterodocsii ecumenisti, nu sunt impacati daca ortodocsii nu ii recunosc si pe ei. Probabil in adanc isi dau seama ca e ceva in neregula si BO este ceva important, totul depinde de ce spune BO. Pe mine de exemplu nu ma intereseaza absolut deloc daca adventistii, martorii, catolicii, musulmanii sau orice religie ii considera pe ortodocsi in orice fel. E ultima grija a mea. Mult mai rau ma deranjeaza cand un eterodox spuen ca si ortodocsii sunt la fel ca alte culte, intr-un fel asta inseaman ca si noi credem acele invataturi gresite, ceea ce e un pacat pentru noi.