La al meu prunc s-a facut turnarea apei peste el de trei ori.
Si toate rugaciunile si mirungerea cu toata rinduiala imbisericirii.
Doar ca nu s-a scufundat pruncul in cristelnita, pentru ca nu era.
Va asigur ca parintele nu a facut nimic in graba, si-a dat silinta sa fie totul dupa rinduiala, nu s-a grabit, ba la sfarsit a mai si ramas sa ne vorbeasca despre insemnatatea botezului si despre altele legate de credinta si de rinduieli.
Asadar mi-e greu sa cred ca din "comoditate" nu s-a facut cufundarea intreita... Va rog sa ma iertati, dar nu as reprosa parintelui asa ceva, pentru ca nu cred ca despre asta a fost vorba.
Din nou multumesc parintelui Florin pentru recomandare. Sper ca atunci cand cu ajutorul Domnului va veni al doilea prunc sa putem avea rinduiala intreaga la biserica noastra.
Biserica are hramul "Adormirea Maicii Domnului" si este o binecuvantare pentru noi ca nu aveam aproape de casa o biserica, cele doua alternative erau relativ departe.
Eu zic sa laudam pe Domnul ca ne-a ingaduit sa avem in ultimul timp biserici noi si indesirea parohiilor, ca eu unul, duminica acum aud clopotul si nu ma rabda inima sa nu merg la biserica. Poate multi au fost readusi in Biserica prin aceasta indesire a parohiilor, care inainte nu se nevoiau prea mult pentru credinta, incet, incet au inceput sa vada altfel viata in credinta si datorita venirii intrei noi a preotilor. Cand biserica era departe cu greu ajungea parintele, ca cateva ori pe an, la noi in case.
Doamne ajuta!
|