Citat:
În prealabil postat de ucenic
Amice, Invatatorul meu este Hristos, Painea mea este Cuvantul Sau - Biblia, iar mancarea mea este sa fac voia Tatalui meu Ceresc. La aceasta sunt chemat si eu si oricine vrea sa fie ucenic al lui Hristos.
|
Astea sunt lozinci care spuse din gura unui sectar devin penibile.
Cum poate cineva rupt de trupul Bisericii sa spuna ceea ce tu ai spus mai-sus cand tocmai cel care este Capul Bisericii, Cel care este Viata Bisericii a spus:
"5.Eu sunt vița; voi, mlădițele. Cel ce rămâne întru Mine și Eu întru el, acela aduce roadă multă, căci fără Mine nu puteți face nimic.
6.Dacă cineva nu rămâne întru Mine, se aruncă afară ca o mlădiță și se usucă; și le adună și le aruncă în foc și ard." Ioan 15.
sau
"29.Eu știu bine că după plecarea mea vor intra între voi lupi înverșunați care nu vor cruța turma." Fapte 20.
sau
"17.Și vă rog, fraților, să vă păziți de cei care fac dezbinări și poticniri împotriva învățăturii pe care ați primit-o. Feriți-vă de ei." Romani 16.
sau
"14.Și nu-i de mirare, de vreme ce însuși Satana își ia chip de înger al luminii;
15.așadar, nu-i mare lucru dacă și slujitorii lui își iau chip de slujitori ai dreptății; al căror sfârșit va fi după faptele lor." 2 Cor.11
sau
"1.Dar au fost în popor și profeți mincinoși, după cum și'ntre voi vor fi învățători mincinoși, care vor strecura erezii pierzătoare și, tăgăduindu-L chiar pe Stăpânul Care i-a răscumpărat, își vor aduce loruși grabnică pieire." 2 Petru 2.
sau
"1.Iubiților, nu dați crezare oricărui duh, ci puneți duhurile la'ncercare, dacă sunt de la Dumnezeu; pentru că mulți profeți mincinoși au ieșit în lume." 1 Ioan 4.
sau
"7.Pentru că mulți amăgitori au ieșit în lume, care nu mărturisesc că Iisus Hristos a venit în trup; unul ca acesta e amăgitorul și antihristul." 2 Ioan 1.
sau
"13.Și-am văzut [ieșind] din gura Balaurului și din gura Fiarei și din gura Profetului Mincinos trei duhuri necurate, ca niște broaște;
14.fiindcă ele sunt duhuri de diavoli,
făcătoare de semne, care se duc la împărații lumii'ntregi să-i adune la războiul Zilei celei mari a lui Dumnezeu Atotțiitorul." Ap.16
Iar in ceeea ce priveste versetul:
"Cercetati toate lucrurile si pastrati ce este bun."(1Tes.5:21)
Sf.Ap.Pavel da aceste sfaturi
membrilor Bisericii, nu putea sa spuna "Rugati-va neincetat" unor pagani sau unor lupi in piei de oaie care au cunoscut candva Adevarul, dar dupa aceea l-au tagaduit parasind Biserica si marturisind cu intreaga lor fiinta despre minciuna ca niste unelte ale tatalui minciunii.
Unii ca acestia s-au facut mai rai decat paganii.
Ca urmare marturia ta - cum ca esti ucenic al lui Iisus Hristos si toate celelalte - sunt simple marturii personale, dar fera nici o legatura cu realitatea: mai bine zis este praf in ochii naivilor si in ochii tai. Odata ce te-ai rupt de Biserica tu poti sa te consideri pe tine ucenic al lui Hristos, dar nu vei fi niciodata. Versetele citate mai-sus privitoare la proorocii mincinosi iti stau ca o contramarturie.
Citat:
În prealabil postat de ucenic
Iar in ceea ce priveste lectura mea crestina marturisesc ca include izvoare crestine vechi dar si mai noi. Nu am procese de constiinta din pricina aceasta, cum probabil ai avea tu citind autori evanghelici contemporani. Si stii de ce? Caci este scris:
|
Eu din principiu nu citesc maculatura ieftina eretica. Sunt atatea opere ortodoxe ca nu mi-ar ajunge 1000 de vieti sa le citesc.
Iar faptul ca nu mai ai constiinta, asta e tipic sectar. Dar e si un semn ca aparitiile tale publice sunt nu numai frivole si lipsite de coloana morala, ci si periculoase: poate iti mai sopteste vreo voce "divina" sa spinteci pe vreunul.
Si o vei face, ca un credincios adevarat ce esti.