Citat:
În prealabil postat de ucenic
Unul dintre cei mai buni prieteni ai mei, preot ortodox, un om "la mare cautare" printre enoriasi. un slujitor foarte gospodar, ctitor de biserica, si care nu pleca de la sfestaniile facute la mine in casa fara o contributie financiara (chiar daca modesta) a rupt la propriu orice legatura cu mine cand a aflat ca m-am pocait.
Ei bine, omul care trebuia sa discute cu mine despre Hristos si mantuire (in loc de calculatoare, software, foto etc) ei bine, omul acesta s-a suparat nevoie mare cand i-am spus ca L-am gasit pe Hristos.
Cu cine ziceti voi sa discut?
Un alt preot ortodox, un om de asemenea evlavios si cucernic, si el un bun slujitor in ochii enoriasilor (prieten de familie, stiu bine ce vorbesc), cu vizite la Muntele Athos si la Ierusalim, care a ctitorit si el o biserica, a avut o atitudine ceva mai "pastorala".
Si la invitatiile d-lui ma duceam cu bucurie, stiind ca marturisesc cuiva apropiat si intelegator bucuria descoperii Lui Hristos.
|
Din cate povestesti tu si la preoti te duceai sa-i "evanghelizezi". Sper ca ai inteles ca ortodoxia nu considera ca sunt mai multe bisericute si toate sunt mantuitoare. Daca mai sunt unii preoti mai ingaduitori fata de catolicism (adica au unele idei ecumeniste), n-am intalnit niciun preot care sa aiba ingaduinta fata de neoprotestantism. Nefiin nici macar botezati ei nu sunt nici macar crestini, doar in sensul ca au o filozofie despre crestinism. Iar penticostalii sunt cei mai cu probleme, au si minuni de la vrajmasul (vorbit in limbi, vindecari, extaz, etc.).