Citat:
În prealabil postat de Doriana
1.E drept ca pe aici se vorbeste prea mult despre persoane, si prea putin despre Hristos. Insa, daca ati intrebat cum se pocaieste "el" este normal sa auziti un raspuns care incepe cu "eu". Puteati intreba cum se face pocainta; ati fi auzit tot o parere personala, dar fara "eu".
2.De fapt este o tendinta a forumistilor crestini ca sa ispiteasca oamenii cu diferite intrebari personale, pentru a avea mai apoi de ce se lega. Iar cel care nu le cunoaste tactica se lasa ispitit si vorbeste prea mult despre sine. Probabil ii face si placere...
|
1. Iar dumneavoastra va grabiti sa-l aparati fara sa-i cititi postarile. "eu sint ucenicul lui Cristos", "eu sint umil", "eu asezat la picioarele crucii", "eu nu-mi fur caciula"....sint numai si numai si numai vorbe care nu au legatura cu modul in care un om se pocaieste zi de zi.
2.Nu vroiam sa-l ispitesc pe Ucenic ci vroiam sa vad daca in afara de citate din Biblie cei din secte mai lucreaza si cu ei insisi. Pentru ca am vazut ca raspunsul la intrebarile despre pocainta a fost legat doar de semnificatia cuvintului si nicidecum despre cum se pocaiec "pocaitii", nici macar nu am mai continuat discutia, mi-am dat seama ca notiunea de evolutie duhovniceasca este straina sectelor.
Si nu in ultimul rind, am o ruda prin alianta care este asemenea Ucenicului. Plina de citate din Biblie, fara legatura cu lupta pe care o ducem cu noi insine, cu pacatul, cu crucea pe care o purtam. Aceasta ruda urma sa ne viziteze si vroiam sa inteleg cum gindesc "pocaitii" si sa abat putin firul discutiei de la celebrele citate din Biblie la trairea noastra de zi cu zi. Cum nu am primit de la Ucenic prea multe lucruri ca sa ma pot pregati, vizita s-a consumat ca de obicei; ruda noastra a venit si plecat de la noi cu constiinta impacata ca L-a vestit pe Domnul, ca ea nu apartine lumii, iar noi, care apartinem lumii, nu am inteles mesajul transmis de ea.