Citat:
În prealabil postat de sad story
bine, dar tu frecventezi cultul penticostal, te numesti penticostal...
|
Eu nu sunt pe acest forum sa vorbesc in numele penticostalismului; nici cel romanesc, nici de aiurea. Ati vazut careva dintre dvs. ca sustin teologia cultului penticostal sau ca ma "razboiesc" despre doctrinele specifice cultului?
Desi, in particular imbratisez teologia penticostala in ansamblul ei, in acest spatiu public, pe acest forum, eu vorbesc despre Tatal, despre Fiul Iisus Hristos si despre Duhul Sfant. Discutiile mele, cel mai adesea, se invart in jurul lui Dumnezeu si al planului Lui de mantuire a omului.
Iar cand vorbesc despre Dumnezeu nu o fac despre un Dumnezeu pe care mi-L imaginez - cum sunt adesea acuzat, ci despre Dumnezeu, Cel care S-a revelat in Sf.Scripturi. De aceea cele mai multe postari ale mele includ copy-paste de pe bibliile online.
Nu vin in fata voastra nici cu teologiile altora, nici cu filozofii alambicate dar nici cu imbrobodeli babesti.
Biblia, Sf,Scriptura, este pentru mine Cuvantul lui Dumnezeu. El este etalonul meu, dreptarul meu si sprijinul meu la nevoie.
Acum daca Dumnezeul Cerului si al Pamantului, Creatorul tuturor celor vazute si nevazute, a gasit cu cale sa faca cu omul pacatos un Nou Legamant tainic, prin Fiul Sau Iisus Hristos, cine sunt eu sa ignor, sa minimizez sau sa dau la o parte acest Legamant?
In Noul Testament gasim acest Nou Legamant intre Dumnezeu si om pe care il avea in vedere Tatal, inca de la intemeierea Lumii. De aceea pentru mine Cuvantul scris este de cea mai mare importanta si imi da cea mai mare singuranta si liniste.
Cum oare l-a izgonit Domnul Iisus pe diavol in pustie cand a fost ispitit de acesta de trei ori? A zis El, "Fugi impielitate, ca nu stii cu cine te pui!" sau "Tata, alunga-l pe acesta de la Mine!"???
O nu, ci de trei ori a fost ispitit insa Domnul S-a ancorat in
Cuvantul scris spunadu-i diavolului de fiecare data:
"Este scris..."
De aceea, eu cand zic ca nu ma tem nici de om si nici de diavol, nu bravez. Caci cel din urma m-a
vizitat de cateva ori, insa intotdeauna m-am rezemat pe ceea ce este scris, si m-am odihnit in Domnul meu. Dar despre aceste lucruri nu mai fac marturisiri. Cel putin pe acest forum.
...
In concluzie, eu nu sunt penticostal mai presus de a fi crestin. Raman penticostal, insa inaintea lui Dumnezeu si a oamenilor eu sunt un ucenic al lui Iisus Hristos. De aceea nu dau curs conflictelor teologice, nici inter- nici intra-confesionale, dar sunt foarte atent si sensibil la ceea ce se aduce in discutie despre Dumnezeul Scripturilor si voia Lui pentru om.
"Cercetati Scripturile, pentru ca socotiti ca in ele aveti viata vesnica, dar tocmai ele marturisesc despre Mine." (Ioan.5:39)
Binecuvantari!