View Single Post
Vechi 08.06.2012, 19:24:09
konijiro's Avatar
konijiro konijiro is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.04.2009
Implicit

Citat:
Marea majoritate a scolilor au fost fondate de crestini.
Sa inteleg ca asta sustine cu ceva adevarul/falsul religiei crestine? E un argument care nu are legatura cu ce vorbim aici.

Citat:
Opinia ta despre "omul de stiinta " Behe este opinia ta. Dar e ca si cum am vorbi cine a cantat mai bine Elvis sau MJ ? La fel eu cred ca Dawkins e "om de stiinta ".Sant opinii personale fara o valoare prea mare.Nu cred ca esti tu in masura sa-i dai note lui Behe sau Denton la fel cum eu nu sant in masura sa dau note lui Dawkins.
Sa inteleg ca atunci cand alegi la care medic sa mergi, il alegi nu in functie de competenta, ci in functie culoarea ochilor, sex, tonul vocii, etc, si alte chestii subiective, ca nu-i asa, pana la urma astea sunt cele care fac diferenta dintre un medic bun si unul prost. E doar o chestie subiectiva, care nu are legatura cu competentele reale ale respectivului.

Sa spui ca diferenta dintre Behe si Dawkins e una subiectiva, si sa mai si faci o analogie intre Elvis si MJ nu face altceva decat sa arate ca:

1. Nu ai habar despre cum sunt validati sau invalidati oamenii de stiinta.
2. Pentru tine e mult mai important sa gasesti oameni care iti spun ce vrei sa auzi (si care iti valideaza, astfel, parerea proprie), decat oamenii care s-ar putea sa aiba dreptate.

Citat:
Faptul ca se studiaza religia in scoli ca disciplina facultativa este cred eu un lucru bun.
Studiul religiei in scolile din Romania e departe de fi facultativ, te rog sa te mai interesezi inainte de a face afirmatii de genul asta.

Spui ca e un lucru bun. Ai si ceva dovezi, ancorate in spatiul concret, care sa arate ca foloseste la ceva? Sunt elevii mai disciplinati, mai morali, mai etici, fata de perioada in care nu se studia religia?
Traieste o viata implinita. Daca exista zei, si sunt drepti, nu le va pasa cat de devotat lor ai fost, ci vei fi binevenit datorita virtutilor de care ai dat dovada de-a lungul vietii. Daca exista zei, si sunt nedrepti, oricum nu ai vrea sa le fi devotat lor. Iar daca nu exista zei, atunci vei fi disparut pur si simplu, dar vei fi trait o viata nobila, care va ramane in amintirile celor dragi. - Marc Aureliu
Question everything.